Home»Muzika»Koncerti su fabrike para…  Pogledajte listu muzičara koji najviše zarađuju od živih svirki

Koncerti su fabrike para…  Pogledajte listu muzičara koji najviše zarađuju od živih svirki

3
Shares
Pinterest Google+
Beer Fest 2019/ Photo: AleX
Beer Fest 2019/ Photo: AleX

Bendovi The Rolling Stones i U2 jedini su izvođači sa zaradom većom od 2 milijarde dolara u periodu od ranih 80-tih godina do danas, stoji u najnovijem Pollstar izveštaju.

Za potrebe istraživanja koje se odnosilo isključivo na poslednje četiri decenije, formirane su dve liste – jedna za bruto zaradu od ulaznica a druga za broj prodatih ulaznica – analizirajući hiljade izveštaja sa blagajni tokom četiri decenije. Za obe liste Pollstar je uzeo podatke samo sa samostalnih turneja, ne uzimajući u obzir nastupe na festivalima i događaje na kojima su umetnici bili gosti.

Grupa The Rolling Stones je na vrhu liste po bruto zaradi i treća na listi po broju prodatih ulaznica (zanimljivo da je ispred njih Dave Matthews Band), zaradivši otprilike 2,16 milijardi dolara od 22,1 milion prodatih karata. Ovaj vremenski period odnosi se na 14 poslednjih turneja od ukupno 50, počevši od njihove američke turneje iz 1981. godine.

U2 su na prvom mestu po broju prodatih ulaznica i drugi po bruto zaradi, što je otprilike 2,12 milijardi dolara od 26,1 miliona prodatih karata. Ovaj period uključuje 14 turneja, počevši od one kojom su predstavljali svoj drugi album “October” iz 1981. godine.

Pogledajte prvih 20 u obe kategorije:

screenshot pollstar
screenshot pollstar
Previous post

Stigle prve reakcije... Serija "House of the Dragon" bolja od "Game Of Thrones" i "Breaking Bad"

Next post

Kit Ričards progovorio o zatvorskom iskustvu: U suštini, zatvori su sjajni... kad izađeš

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.