Home»Film»Preminula Meri Alis, zvezda trećeg dela “Matriksa”

Preminula Meri Alis, zvezda trećeg dela “Matriksa”

4
Shares
Pinterest Google+
Meri Alis/ Photo: youtube printscreen
Meri Alis/ Photo: youtube printscreen

Glumica Meri Alis, koja je igrala Proročište (Oracle) u Matriks filmskom serijalu, je preminula. Informaciju je potvrdila njujorška policija za The Hollywood Reporter. Njene godine su različite prijavljivane kao 80, 85 i 86.

Uzrok smrti nije objavljen.

Alis je glumila u trećem Matriks filmu, “The Matrix Revolutions” iz 2003. godine, gde je igrala Proročište (Oracle) koje prenosi mudrost Neu (Kijanu Rivs).
Osvojila je nagradu Toni za najbolju glumicu u predstavi u originalnoj brodvejskoj produkciji “Fences” iz 1987. Alis je takođe bila poznata po ulozi Leti Bostik u sitkomu “A Different World”, koja se emitovala od 1987. do 1989. godine.

Njena druga zapažena uloga je lik Efi Villiams u muzičkoj drami “Sparkle” iz 1976. godine. Pamtimo je i po “To Sleep With Anger” iz 1990. i HBO mini seriji “Laurel Avenue”. Takođe je osvojila Emi 1993. za najbolju sporednu glumicu za ulogu u dramskoj seriji “I’ll Fly Away”.

– Meri Alis je bila intenzivna, žestoko kreativna, duboko autentična umetnica. Njen duh izražavanja bio je zarazan. Ikona njenog zanata. Video sam je u originalnoj brodvejskoj produkciji FENCE. Performans tour de force kome niko ne odgovara. Transcendentalno. Jednom u životu. POČIVAJ U MIRU – napisao je Vendel Pirs, prenosi NME.

Previous post

Koncerti na Zidiću... The Cockblockers 5. avgusta na Platou Milana Mladenovića

Next post

King Princess objavila video singl "Let Us Die" posvećen pokojnom bubnjaru Foo Fightersa

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.