Home»Film»Frka zbog “Rokija”… Silvester Stalone: Vratite mi moja prava, krvopije!

Frka zbog “Rokija”… Silvester Stalone: Vratite mi moja prava, krvopije!

3
Shares
Pinterest Google+
Silvester Stalone, Samaritian, promo
Silvester Stalone, Samaritian, promo

Kada je 1976. godine “Rocky” osvojio Oskara za najbolji film, to se smatralo jednim od najvećih iznenađenja u istoriji dodele ove filmske nagrade.

Bio je to film koji je lansirao Silvestera Stalonea u zvezde, a on ne samo da je glumio u tom filmu već je i napisao u scenario. Kao malo poznati glumac i potpuno nepoznati scenarista, Stalone je potpisao ugovor po kojem dobija 75.000 dolara i 10 posto od zarade filma što mu je na kraju donelo barem 2,5 miliona dolara od prvog “Rockyja”.

On, priznao je, nikada nije tražio da se ugovorom navede kao vlasnik prava na taj i sve sledeće filmove koji će nastati zasnovane na “Rockyju” i ostalih likova koje je on stvorio. Međutim, 2015. godine stvorena je nova franšiza, film “Creed”, pa su do sada snimljena tri filma. Treći film stiže u bioskope 23. novembra ove godine i u njemu se, po prvi put, neće pojaviti Stalone.

FRANŠIZA “ROKI” DOBIJA NOVI NASTAVAK, STIŽE SPIN-OFF O IVANU I VIKTORU DRAGI

Čovek koji ima prava na film “Rocky”, i sve njegove nastavke i spinoff-ove je producent i reditelj Irvin Vinkler. Naime, u sedamdesetima su Vinkler i Stalone bili prijatelji pa je do realizacije filma došlo zahvaljujući Vinkleru koji je ujedno bio i producent filma.

ŽIV JE ROKI, UMRO NIJE… SILVESTER STALONE PIŠE SCENARIO ZA TV SERIJU “ROCKY”

Stalone je nedavno zatražio od Vinklera da mu preda prava na franšizu “Rocky” koju iskorišćava 47 godina, kako kroz nastavke filma “Rocky” tako i kroz franšizu “Creed”. Kako je Vinkler star, Stalone smatra da bi on trebalo da dobije prava u nasledstvo, a ne dva Vinklerova sina. A onda je pre nekoliko dana objavljeno kako će, na temelju filma “Rocky”, započeti snimanje novog filma “Drago”. Da podsetimo, Drago je lik iz franšize “Rocky”, ruski bokser koga je glumio Dolf Lundgren. Kada je to saznao, Stalone se ponovo oglasio na Instagramu.

“Još jedno slamanje srca… Upravo sam saznao… Još jednom, Irvin Vinkler, taj patetični 94-godišnji producent i njegovi sinovi, glupi grabežljivci Čarls i Dejvid, ponovo su odlučili da počiste ostatke filma kroz još jedan predivan lik koji sam stvorio, a da mi pri tome ništa nisu rekli. Izvinjavam se obožavaocima, nikada nisam želeo da film “Rocky” eksploatišu ovi paraziti”, napisao je Stalone u objavi u kojoj je optužio i Lundgrena za koga je naveo kako ga ceni kao glumca ali “Nikada mi nije rekao šta se događa iza mojih leđa s likom koji sam stvorio za njega!!!. Pravi prijatelji vredniji su od zlata”.

Lundgren mu je u subotu odgovorio na društvenim mrežama. “Da se razumemo u pogledu mogućeg filma “Drago”. Nema odobrenog scenarija, nema ugovora, nema reditelja, a ja sam mislio da je moj prijatelj Slaj Stalone uključen kao producent, možda i kao glumac. U kontaktu sam s gospodinom Balboom”.

Stalone mu nije odgovorio ali je u nedelju objavio novu poruku na Instagramu sa fotografijom na kojoj Irvn Vinkler kao vampir pije krv Rokiju Balboi. Uz to, naveo je kako je Vinkler najomraženiji producent u Holivudu, netalentovan i oronuo, dok su njegovi sinovi kukavice koji su našli način da se obogate. “Vratite mi moja prava, krvopije“, zaključio je Stalone. 

 

Previous post

Da li ste spremni za "Niške strasti"? Stereo Banana objavila treći album

Next post

dreDDup rade stare spotove za nove pesme... Na red je stigla "Lust Supper"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *