Home»Muzika»Homeland»Da li ste spremni za “Niške strasti”? Stereo Banana objavila treći album

Da li ste spremni za “Niške strasti”? Stereo Banana objavila treći album

3
Shares
Pinterest Google+
Stereo Banana 2022//Photo: Vladimir Stanković
Stereo Banana 2022//Photo: Vladimir Stanković

Posle sedam godina pripreme i snimanja, niški intergalaktički dvojac Stereo Banana objavio je treći po redu album pod nazivom “Niške strasti”.

U već prepoznatljivom maniru, ovaj popularni i uvek zanimljivi muzički dvojac koji čine Marko Anđelković Naopak i Nemanja Nedeljković Nemus, vodi slušaoce kroz čak 14 novih pesama, odnosno kroz različite muzičke žanrove i široki spektar gradskih tema južne prestonice.

– Naslovu albuma je je kumovao Mario (Nojz) iz sastava Who See i ime potpuno odgovara atmosferi i sadržaju albuma. Poučeni dosadašnjim iskustvom da pesme koje nemaju svoj video uglavnom prođu nekako ispod radara publike, u samom finišu izrade albuma smo se odlučili da uradimo jedinstvene vizuale za svaku pesmu sa albuma. Za par numera smo snimili spotove, a ostale su uglavnom mešavina animacija i ilustracija, a oslikavaju tekstove pesama – ističe Nemanja Nedeljković – Nemus.

Stereo Banana - Niške strasti, cover
Stereo Banana – Niške strasti, cover

Singl “Hare hare” već uveliko je hit na radio stanicama ovog leta. Režiju spota “Ona gi voli da gi macka” u kojem se se pojavljuju glumice Miona Marković (Močvara, Žigosani u reketu) i Maja Banković (Narodno pozorište Niš) potpisuje Darko Ković. Za pesmu “Krindž” bend je na festivalu Muzzik Video Awards osvojio nagradu za najbolji spot 2021. godine, kao i nagradu za najbolju glavnu ulogu (Janko Bošković) u spotu. Animaciju i ilustracije u pratećim video spotovima potpisuj mladi umetnici Ilija Ristić i Nebojša Mrak.

Svojevrsna muzička senzacija koja već više od decenije nastupa na velikim i malim binama širom regiona, planira veliki promotivni koncert 24. septembra u Banovini u Nišu, a tokom avgusta su potvđeni i pripremni nastupi u Pančevu i na 3D Festu u Prokuplju.

Novi album Stereo Banane “Niške strasti” dostupan je na streaming platformama, a izdanje je objavila mlada diskografska kuća Midget Unit Records.

 

Previous post

Novi Netflixov horor mnogo ljudi ne može da odgleda do kraja... pokušajte vi

Next post

Frka zbog "Rokija"... Silvester Stalone: Vratite mi moja prava, krvopije!

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.