Home»Kult»Kultni album “Heroes” Dejvida Bouvija dobija limitirano reizdanje na 45. rođendan

Kultni album “Heroes” Dejvida Bouvija dobija limitirano reizdanje na 45. rođendan

3
Shares
Pinterest Google+
Dejvid Bouvi/Photo: YouTube screenshot
Dejvid Bouvi/Photo: YouTube screenshot

Originalno objavljen 14. oktobra 1977. album “Heroes” bio je jedanaesti studijski album Dejvida Bouvija, a ove jeseni Parlophone je odlučio da proslavi 45. godišnjicu muzičkog klasika limitiranim izdanjem na sivom vinilu, koje će biti dostupno u oktobru.

STIŽE BARBIE LUTKA INSPIRISANA DEJVIDOM BOUVIJEM I SPOTOM “LIFE ON MARS?”… PROSTO NE ZNAMO ŠTA DA MISLIMO O TOME

Pošto je objavio revolucionarni “Low” u januaru 1977. Bouvi je otišao na turneju i svirao klavijature u bendu Igija Popa. Tog leta vratio u Hansa Tonstudio u Berlinu kako bi započeo rad na novom albumu. Za razliku od ostatka takozvane “Berlinske trilogije”, “Heroes” je bio jedini Bouvijev album koji je tamo snimljen u celosti.

Heroes, cover
Heroes, cover

Produciran je od strane Bouvija i Tonija Viskontija, a na njemu se uz postavu s albuma “Low” Bouviju pridružio I gitarista sastava King Crimson, Robert Frip. Naslovna pesma je danas prepoznata kao klasik I jedna je od omiljenih pesama široj publici, a počast su joj odali brojni muzičari svojim obradama (Prins, Coldplay, Motörhead, Depeche Mode, Lejdi Gaga, King Crimson i The Wallflowers).

POGLEDAJTE PRVI TREJLER ZA NOVI DOKUMENTARAC O DEJVIDU BOUVIJU – “MOONAGE DAYDREAM”…

Po objavi albuma, Bouvi je započeo veliku “Isolar II” svetsku turneju s neverovatnih 78 datuma. Snimak s turneje, “Live In Berlin (1978)” je originalno objavljen kao mini album na narandžastom vinilu ekskluzivno dostupan na njujorškoj izložbi “David Bowie Is…”, a široj javnosti postaće dostupan u digitalnom obliku, takođe 14. oktobra kada očekujemo i slavljeničko izdanje albuma “Heroes”. Live snimak nastao je 16. maja 1978. u Deutschlandhalle u Zapadnom Berlinu, a naslovnu fotografiju izdanja snimio je obožavalac iz publike, Antoan Logman.

 

Previous post

Aston Martin DB5 od 2 miliona evra i još neke "sitnice"... Pogledajte šta se sve nudi na aukciji povodom 60. rođendana Džejmsa Bonda

Next post

Singlom i spotom "Prejedanje", bend DE SAD? iz Raške najavio debi album

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.