Home»Fun»Cars & Bikes»Kako je i zašto Porsche prekršio pravilo firme i napravio personalizovani 911 za Kijanu Rivsa

Kako je i zašto Porsche prekršio pravilo firme i napravio personalizovani 911 za Kijanu Rivsa

3
Shares
Pinterest Google+
Kijanu Rivs Porsche 911/Photo: prestigeimports
Kijanu Rivs Porsche 911/Photo: prestigeimports

Kijanu Rivs poznat po svojim visokooktanskim filmovima “Matrix” i “John Wick”, a nije mu strano ni surfovanje kroz vreme u avanturističkoj sagi “Bil & Ted”.  Ali on stvarno voli brzinu, bilo da juri jednim od svojih motocikala napravljenih po meri ili vozi autoputem niz Pacifičku obale u jednom od njegovih omiljenih Porschea.

EVO ZAŠTO JE VAŽNO VEROVATI U SEBE…. ILI KAKO JE KIRK HAMET IZGUBIO SVOG PORŠEA

Rivsova ljubav prema nemačkom proizvođaču automobila datira još od vremena kada mu je baka poklonila gomilu autića. Među njegovim omiljenima bio je crno-zlatno ukrašen automobil John Player I, crveni Ferrari 512 Berlinetta i sivi Porsche 911 Turbo. Tokom godina, Rivs je razvio strast prema vožnji i počeo je da “ceni lepa vozila”.

Pošto je godinama bio fan Porschea, kupio je crni 911 Carrera 4S sa krovom i ručnim menjačem, direktno od proizvođača. Pošto je bila “glatka i brza”, nazvao ju je – “Sanke”. Prema Prestige Imports u Denveru, Kolorado, Rivsov model sa pogonom na zadnje točkove Tip 933 bio je u ponudi u SAD između 1995. i 1998. godine, i imao je 3,6-litarski M64 motor sa vazdušnim hlađenjem.

Autoevolution veruje da je Rivsov model 911 Carrera 4S iz 1996. godine i da je to isti automobil na koji je jednom prilikom prikačio božićnu jelku na krov 2010. godine.

BILI GIBONS IMA NEVEROVATNU KOLEKCIJU AUTOMOBILA… JEDAN OD NJIH SIGURNO ZNATE I IZ SPOTOVA ZZ TOPA

Rivs se zaljubio u zvuk koji stvara tada novi “Sport Exhaust”, izduvni sistem sa dvostrukim protokom koji koristi dva katalizatora. Ali što je još važnije, bio je oduševljen kako se osećao, posebno kada je klizio duž kanjona Pacifičkog autoputa.

Porsche 911Photo: Pixabay
Porsche 911Photo: Pixabay

Dakle, kada je njegov voljeni automobil ukraden dok je bio na snimanju filma, Rivs je istinski oplakivao njegov gubitak. On veruje da su lopovi ciljali baš njegov Porsche jer je thd model imao jedan od poslednjih vazdušno hlađenih motora ispod haube.

Nakon što je zvezda “Matrixa” prošla kroz fazu tuge, odlučio je da želi još jedan 911, ali onaj koji je “zaista” njegov. Dakle, Rivs je razgovarao sa Porscheovim centrom za konsultacije za korisnike na čuvenom pozivnom broju 90210 Beverli Hilsa i pitao ga da li bi kompanija sa sedištem u Štutgartu pomogla da personalizuje njegov potpuno novi 911.

LUDO, BRZO I RASKOŠNO… KAO I ON: OVO SU 11 OMILJENIH AUTOMOBILA PITA TAUZENDA IZ KOLEKCIJE KOJA VREDI… KOL’KO ‘OČEŠ

Čak i uz uticaj i prestiž koji su ga učinili jednom od najvećih holivudskih zvezda (Trilogija Matrix je zaradila 1,7 milijardi dolara širom sveta), bili su potrebni neki pregovori. Na kraju, Porsche je anodizovao (specijalno zaštitio) unutrašnje obloge u zanimljivu nijansu crne i stavio prilagođeni središnji 12 oclock marker na volan.

Porsche 911/screenshot
Porsche 911/screenshot

Prema Porscheu, Rives je zapravo vozio svoj prilagođeni 911 na setu dok je snimao prvi film “John Wick”.

 

Previous post

Metallica ima novog gitaristu... Legendarnom bendu na probi se pridružio momak koji ih je učinio zvezdama i među klincima

Next post

Novi Netflixov horor mnogo ljudi ne može da odgleda do kraja... pokušajte vi

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.