Home»Film»Aston Martin DB5 od 2 miliona evra i još neke “sitnice”… Pogledajte šta se sve nudi na aukciji povodom 60. rođendana Džejmsa Bonda

Aston Martin DB5 od 2 miliona evra i još neke “sitnice”… Pogledajte šta se sve nudi na aukciji povodom 60. rođendana Džejmsa Bonda

3
Shares
Pinterest Google+
Sixty Years of James Bond/Christie's Auctions
Sixty Years of James Bond/Christie’s Auctions

Na velikoj online aukciji biće ponuđen niz zanimljivih stvari iz filmova, od knjiga i kostima do bezvremenskih automobilskih klasika.

Aukcijska kuća Christie’s obeležava 60 godina filmske franšize Džejms Bond dvodelnom aukcijom čiji će prihodi biti donirani u dobrotvorne svrhe.

DŽEJMS BONDOV UKRADENI ASTON MARTIN VREDAN 25 MILIONA DOLARA PRONAĐEN POSLE SKORO 25 GODINA

Ponuđen je niz artikala, a kad su automobili u pitanju, najznačajniji je poslednji film serijala, “No Time to Die”. Ponuda kreće Jaguarom XF koji u filmu voze negativci u potjri za Bondom i Medlin Svan. Očekuje se da bi mogao da dostigne cenu od 70.000 funti.

Sixty Years of James Bond/Christie's Auctions
Sixty Years of James Bond/Christie’s Auctions

U ponudi je i Range Rover SVR koji bi trebalo da dostigne cenu od minimalno 80.000 funti. Na aukciji se našao i Land Rover Defender Bond Edition. Pokretan V8 motorom, ovaj model se nije našao u filmu, nego je deo limitirane serije od 300 primeraka i jedini sa značkom “60 Years of Bond”. Procenjuje se kako će izazvati veliko interesoanje, a time možda i cenu od 300.000 funti. Ponuđen je i Defender s filmskog seta, a koji bi mogao da košta i više.

RASPLAKAO SE BOND, DŽEJMS BOND… EVO KAKO SE DANIJEL KREJG SE OPROSTIO OD ULOGE TAJNOG AGENTA 007

Sixty Years of James Bond/Christie's Auctions
Sixty Years of James Bond/Christie’s Auctions

Konačno, tu su i Aston Martini. Posebno zanimljiv je model V8, koji se pojavljuje u filmu s Krejgom, a evocira uspomene na model iz filma “The Living Daylights”. Dovoljno da dostigne cenu do 700.000 funti. Konačno, kao vrhunac ponude dolazi replika DB5 koja je proizvedena isključivo za potrebe snimanja najnovijeg filma. Ima moderni 3.2 šestocilindarski motor i ručni menjač, a usprkos oštećenjima je najskuplji izloženi auto s procenjenom cenom izmene vlasnika od čak dva miliona evra.

NA FARSKIM OSTRVIMA PODIGNUTA NADGROBNA PLOČA DŽEJMSU BONDU…

Recimo i da će na aukciji zanimljive artikle naći i obožavaoci sa skromnijim budžetom. Nude se različiti kostimi, koferi, pa i maske iz filma “Spectra”. Početak aukcije najavljen je za 15. septembar.

 Ovde možete da vidite sve ponuđene artikle.

 

Previous post

Ivan Ivačković: I Dilanu se dogodilo da snimi loš album, Balaševiću nikada...

Next post

Kultni album "Heroes" Dejvida Bouvija dobija limitirano reizdanje na 45. rođendan

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.