Home»Muzika»Flashback»Misterija koja traje 49 godina… Ko je opljačkao Zeppeline za 200.000 dolara?

Misterija koja traje 49 godina… Ko je opljačkao Zeppeline za 200.000 dolara?

3
Shares
Pinterest Google+
Led Zeppelin/ Photo: youtube.com printscreen
Led Zeppelin/ Photo: youtube.com printscreen

Grupi Led Zeppelin je, davne 1973. ukradeno više od 200.000 dolara iz sefa u hotelu u Njujorku, okroman novac za to vrene, a do dan-danas ovaj slučaj nije rasvetljen.

Naime, od 4. maja 1973. godine, grupa Led Zeppelin je počela svoju najambiciozniju turneju po SAD ikada. Do kraja turneje, više od 30 gradova u 20 i više država (plus Vankuver) je uživalo u hitovima Led Zeppelina.

U trenutku kada je došlo do ovog incidenta, završavala im se turneja u okviru koje su zaradili više od četiri miliona dolara. Što se tiče njihove karijere, sve je teklo po planu: postavljeni su novi rekordi na blagajnama, a svet je bio oduševljen muzikom koju su Džimi Pejdž, Robert Plant, Džon Pol Džons i Džon Bonam stvarali.

DŽIMI PEJDŽ: LED ZEPPELIN JE IMAO IDEJU O VIRTUELNOM KONCERTU MNOGO PRE GRUPE ABBA…

Da bi obeležio i iskoristio ovaj uspeh, menadžerski tim grupe Led Zeppelina odlučio je da napravi dokumentarac sa poslednje trodnevne turneje u njujorškom Medison Skver Gardenu. I iako su bile potrebne tri godine za realizaciju, film je na kraju stigao u bioskope pod nazivom “The Song Remains The Same”  1976. godine

S obzirom na to koliko su bili priznati i popularni, teško da je članove grupe nestanak 203.000 dolara preterano oštetio, ali je to definitivno bio znak da su dostigli vrhunac i da slava sa sobom nosi i ne tako lepe stvari.

Međutim, ova pljačka je bacila senku na celu turneju i večito je ostalo pitanje kako je 200.000 dolara misteriozno nestalo iz sefa u luksuznom hotelu “Drake” baš između drugog i trećeg koncerta?

INVESTICIJA DŽIMIJA PEJDŽA OD 4 HILJADE DOLARA DONELA LED ZEPPELINU PROFIT OD – 4,6 MILIONA DOLARA

Prema rečima menadžera turneje Ričarda Kola, sav novac je prebrojan 29. jula oko jedan ujutru, ali nije bilo ni traga od njega kada je sledeći put otvoren u 7.30 narednog dana.

Niko od policijskih službenika i detektiva nije mogao da pronađe dokaze da je sef nasilno otvoren, a menadžerski tim grupe bio je vrlo nejasan u objašnjavanju porekla novca.

Prema novinskim izveštajima iz tog perioda, Kol je detektivima rekao da je u pitanju prihod od trenutne turneje i da ga je držao pri ruci, jer je imao mnogo svakodnevnih troškova.

ROBERT PLANT JE SVOJEVREMENO PLATIO 10.000 DOLARA RADIO STANICI SAMO DA BI PRESTALI DA PUŠTAJU NAJVEĆI HIT LED ZEPPELINA…

Pljačka nikada nije rešena, ali ko god da je uzeo novac, bio je dovoljno pažljiv da ostavi pet pasoša u sefu kako bi članovi benda mogli da se vrate u Englesku i da se oporave od dugog putovanja po SAD.

Članovi grupe su možda otišali kući malo siromašniji nego što su očekivali, ali istina iza 49-godišnje misterije možda je bila mnogo skuplja od 200.000 dolara.

Previous post

Kasabian singlom "The Wall" najavili prvi album bez bivšeg frontmena Toma Mejgana

Next post

Farsa traje, ne prestaje... Houri vraćeno pravo da svira pod imenom Prljavo kazalište

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.