Home»Film»Franšiza “Roki” dobija novi nastavak, stiže spin-off o Ivanu i Viktoru Dragi

Franšiza “Roki” dobija novi nastavak, stiže spin-off o Ivanu i Viktoru Dragi

3
Shares
Pinterest Google+
Creed II screenshot
Creed II screenshot

Scenarista Robert Lajton piše scenario za studio MGM, koji želi da proširi boksersku franšizu u kojoj je glumio Silvester Stalone, a započela je 1970-ih. “Drago” dolazi posle uspeha “Creeda”, koji prati priču Adonisa Krida, sina jednog od Rokijevih rivala Apola Krida.


View this post on Instagram

A post shared by Creed (@creedmovie)

Ivan Drago se prvi put pojavio u filmu “Rocky IV” iz 1985. godine, dok se njegov filmski sin, Viktor Drago, pojavio u filmu “Creed II” iz 2018. godine. Viktor je ušao u ring kako bi se suočio sa sinom Apola Krida, koga glumi Majlkl B. Džordan.

ŽIV JE ROKI, UMRO NIJE… SILVESTER STALONE PIŠE SCENARIO ZA TV SERIJU “ROCKY”

Lajton je dobio zadatak da konkretizuje bekgraud ruskog boksera Ivana Draga, piše Variety. Scenarista je impresionirao produkcijski studio svojim scenarijem za “Becoming Rocky”, koji govori o snimanju prvog filma u serijalu. Scenario je bio jedan od 50 koji su osvojili Nikolovu stipendiju 2021. pa su rukovodioci MGM-a angažovali Lejtona za sledeći spin-off u filmskom serijalu.

– Neverovatno sam zahvalan na ovoj prilici, i pristupam joj kao veliki obožavalac franšize o Rokiju, koji je slučajno scenarista – rekao je Lajton. Detalji zapleta se drže u tajnosti pa nije poznato hoće li fokus biti na Viktoru ili na njegovom ocu Ivanu.

Florijan Munteanu, koji je u “Creedu II” glumio Viktora, bio je bokser u stvarnom životu i takmičio se pod imenom Big Nasty pre nego što je postigao glumački uspeh nakon što je Silvester Stalone tražio evropskog borca koji bi glumio Ivanovog sina.

Pre nego što priča o porodici Drago stigne na velika platna, Adonis i društvo vratiće se u filmu “Creed III”, koji u bioskope stiže 3. marta 2023. Majkl B. Dđordan, koji glumi Adonisa Krida, debitovaće će kao redatelj. Munteanu, Tesa Tompson, Filisija Rašad i Džonatad Mejdžors deo su glumačke postave, a to je prvi film o Rokiju u kojem se Stalone ne pojavljuje.

Previous post

U Vršcu je rokenrol - kod kuće... Zvanično počeo Wind Rock Fest

Next post

Ivan Ivačković: I Dilanu se dogodilo da snimi loš album, Balaševiću nikada...

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.