Home»Muzika»Brajan Ino singlom “There Were Bells” najavio novi album, inspirisan klimatskim promenama

Brajan Ino singlom “There Were Bells” najavio novi album, inspirisan klimatskim promenama

1
Shares
Pinterest Google+
Brajan Ino/Photo: screenshot
Brajan Ino/Photo: screenshot

Čuveni britanski muzičar Brajan Ino objavio je novi singl “There Were Bells” kao najavu predstojećeg studijskog albuma koji će izaći 14. oktobra, objavio je muzičar na svom Instagram nalogu.

Na albumu “Forever And Ever No More” publika će moći da čuje Inov vokal u svim pesmama, prvi put od njegovog poslednjeg samostalnog izdanja 2005. godine.

THE LIGHTHOUSE… BRAJAN INO NAPRAVIO RADIO STANICU I NA NJOJ ĆE EMITOVATI SVOJ KOMPLETAN OPUS – STARA, NOVA I NEOBJAVLJENA DELA

Muzičar koji se smatra “ocem ambijentalne muzike”, stekao je posebnu popularnost zbog svog nekonvencionalnog pristupa savremenoj muzici, kao i popularizaciji ovog pravca.


View this post on Instagram

A post shared by Brian Eno (@brianeno)

Tokom karijere, koja traje više od pola veka, Ino je objavio preko 20 studijskih albuma, sarađujući sa legendarnim zvezdama poput Dejvida Bouvija.

Kao osnovnu temu za stvaranje novog albuma muzičar je naveo životnu sredinu, ističući da je inspiracija bila da se vanredna klimatska situacija istražuje kroz album.

– Razmišljao sam o našoj sušnoj, nesigurnoj budućnosti, tako je ova muzika izrasla iz tih misli. Možda je tačnije reći da sam se jako loše osećao zbog sitaucije oko nas. Oni od nas koji dele ta osećanja svesni su da se svet menja prebrzo i da veliki delovi sveta zauvek nestaju, otuda i naziv albuma – rekao je Ino.

E SAD JE DEFINITVNO FACA… BRAJAN INO DOBIO “SVOJ” ASTEROID

Muzičar je naveo da pesme nemaju propagandnu ulogu, već da su samo izraz osećanja kojima je bio vođen tokom stvaranja.
Osvrnuvši se na svoju karijeru, istakao je da mu je trebalo mnogo vremena da prihvati ideju da su umetnici “trgovci osećanjima”.

View this post on Instagram

A post shared by 192.RS (@192_rs)

– Umetnost je mesto gde počinjemo da se upoznajemo sa tim osećanjima, gde ih primećujemo i učimo od njih, učimo šta nam se sviđa, a šta ne, misli odatle počinju da se pretvaraju u delotvorne misli – rekao je Ino.ć

Previous post

The Bestbeat posle 4 godine ponovo pred beogradskom publikom, 5. oktobra u MTS dvorani

Next post

Surovi Gordon Remzi... Sad je potpuno jasno zašto ga niko ne voli

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.