Home»Muzika»Odbačena tužba protiv Boba Dilana zbog navodnog seksualnog zlostavljanja maloletnice

Odbačena tužba protiv Boba Dilana zbog navodnog seksualnog zlostavljanja maloletnice

3
Shares
Pinterest Google+
Bob Dilan/Photo: press promo
Bob Dilan/Photo: press promo

Tužba protiv Boba Dilana – koju je pokrenula žena identifikovana kao J.C. koja je tvrdila da je pevač i tekstopisac seksualno zlostavljao 1965. kada je imala 12 godina – odbačena je, kako izveštava Billboard.

Vest dolazi nedugo pošto su Dilanovi advokati optužili J.C. za uništavanje dokaza pošto nije uspela da predati e-mailove i SMS poruke do roka koji je odredio sud. Advokatski tim J.C. nedavno je obavestio sudiju da ih je tužiteljka otpustila. Zahtev za konačnim odbacivanjem slučaja iznet je na ročištu juče.

BOB DILAN ZABRANIO MOBILNE TELEFONE NA SVOJIM KONCERTIMA

U tužbi podnesenoj Vrhovnom sudu države Njujork 13. avgusta 2021. J.C. je tvrdila da se zlostavljanje dogodilo u Dilanovoj sobi u hotelu Chelsea na Manhetnu između aprila i maja 1965. Dilan je tada imao 23 ili 24 godine. U tužbi se tvrdilo da je Dilan “iskorištavao svoj status muzičara dodirujući J.C. kako bi zadobio nezo poverenje i stekao kontrolu nad njom kao deo svog plana za seksualno zlostavljanje”. Takođe se tvrdilo da je “iskoristio svoj status muzičara kako bi J.C. opio alkoholom i drogama i više puta je seksualno zlostavljao”.

Bob Dilan/Photo: YouTube printscreen
Bob Dilan/Photo: YouTube printscreen

Nakon prvobitne prijave, pojavila se rasprava o tome da li je Dilan uopšte bio u Njujorku tokom vremenskog okvira navodnog zlostavljanja. J.C. je kasnije podnela ažuriranu verziju tužbe, tvrdeći da se zlostavljanje dogodilo tokom “nekoliko meseci u proleće 1965.”.

BOB DILAN NAPISAO PESMU ZA 10 MINUTA U KAFIĆU, A SADA JE DISK NA KOJEM JE SNIMLJENA PRODAO NA AUKCIJI ZA – 1,77 MILIONA DOLARA

Dilanov glavni savetnik, Orin Snajder iz Gibson Dunna, dao je sledeću izjavu:

– Ovaj slučaj je završen. Nečuveno je da je uopšte došlo do njega. Drago nam je što je tužiilac odustao od ove prevare vođene advokatima i što je slučaj odbačen jednom zauvek.

Previous post

Gale Kerber o lošim navikama: Droga je svuda, imaš izbor - uzmi ili ostavi

Next post

Lepa kao... prava Merlinka: Objavljen prvi trejler filma o Merilin Monro, Ana de Armas blista u ulozi fatalne plavuše

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.