Home»Muzika»Baš kao što treba da bude – na klincima rokenrol ostaje… Bend Majmunsko ostrvo pobednik Wind Rock Upa

Baš kao što treba da bude – na klincima rokenrol ostaje… Bend Majmunsko ostrvo pobednik Wind Rock Upa

4
Shares
Pinterest Google+
Izgubizmo, Wind Rock Up 2022/ Photo: AleX
Izgubizmo, Wind Rock Up 2022/ Photo: AleX

U Vršcu je sinoć završeno ovogodišnje finale Wind Rock Up takmičenja madih i novih snaga domaće i regionalne scene.

Kako su nas podsetili voditelji Danijela Korać i Kristijan Petku, pomenuto takmičenje održava se drugu godinu za redom u okviru svima već poznatog Wind Rock Festa na Vršačkom jezeru.

U finalu je nastupilo osam bendova iz gradova Srbije i regiona. Slušali smo i gledali svirke sastava: Aurum (Kragujevac), Sample Text (Pančevo), Rulja Inc (Lazarevac), Kalibar (Zemun), Jevadh (Nov Sad), Izgubizmo (Bijeljina), Neke Face (Zrenjanin) i Majmunsko ostrvo (Žabalj).

Rok, hard rok, metal, rege ska… lepezu žanrova i scenskih nastupa mogli smo da čujemo i vidimo sinoć na bini pored Vršačkog jezera, ali samo jedan je mogao da bude špbednik.

A što se tiče izbora, o pobedniku drugog Wind Rock Up takmičenja pored publike odlučivao je i žiri u sastavu: Olga Kepčija, Aleksandra Ignjatoviž, Vlada Džet, Rastko Jevtović i Goran Kukić.

Posle nastupa hedlajnera večeri, benda Nemi pesnik, nestrpljivoj publici i finalistima obratili su se Olga Kepčija (u ime žirija) i Kristijan Petku.

Prva tri mesta pripala su bendovima: Rulja Inc (treće mesto), Izgubizmo (drugo mesto) i – Majmunsko ostrvo (prvo mesto).

U petak, 29. jula na Wind Rock Festu nastupiće Sara Džesika Panker, Orthodox Celts, Jorgovani, Električni orgazam i Rajko i živi zid.

Previous post

Kultni američki band Atheist sa gostima u novosadskoj Fabrici 7. septembra

Next post

Dobrodošli u "Grokland"... Beogradski bend Sara Džesika Panker objavio novi video singl

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.