Home»Muzika»Žan-Mišel Žar pravi virtuelni grad za umetnike… zvaće se Oxyville i – svi su dobrodošli

Žan-Mišel Žar pravi virtuelni grad za umetnike… zvaće se Oxyville i – svi su dobrodošli

3
Shares
Pinterest Google+
Žan  Mišel Žar/YouTube printscreen
Žan Mišel Žar/YouTube printscreen

Slavni francuski muzičar Žan-Mišel Žar najavio je izlazak svog 22. studijskog albuma pod imenom “Oxymore” za 21. oktobar, navodeći da je ovo njegov “najambiciozniji projekat do sada”, objavio je sam umetnik na svom Twitter nalogu.

Kako piše specijalizovani britanski muzički časopis Prog, Žar, koji je poznat po scenskim efektima na svojim koncertima, primeniće “tehnologiju 360” na novom albumu koji će izdati Sony Music.

Žan-Mišel Žar, koga nazivaju “čarobnjakom klavijature”, objašnjava ideju novog albuma navodeći da je cilj postavljanje određenih standarda na polju muzike i vizuelnog performansa.

On je najavio i stvaranje virtuelnog grada za umetnike.

– Oxyville će biti virtuelni muzički grad, a u budućnosti ću pozvati druge umetnike da budu deo toga, tako što ću održavati kurseve i druge događaje koji će se bazirati na polju umetnosti – rekao je mužičar.

Novi album i njegov “virtuelni svet” samo su najnoviji načini na koje je muzičar prihvatio modernu tehnologiju kako bi poboljšao uživanje publike u svojoj muzici.

OŽIVEO MUZIKU, ALI STVARNO… ŽAN MIŠEL ŽAR KREIRAO APLIKACIJU KOJA REPRODUKUJE BESKONAČAN I UVEK RAZLIČIT ALBUM

Još 2020. godine, njegov avatar je održao nastup virtuelne realnosti, a 2021. je dočekao publiku virtuelnim koncertom u Parizu.

Dalekih 1970-ih, njegov revolucionarni album “Oxygene” pomogao je u oblikovanju zvuka moderne instrumentalne muzike i nastavlja da inspiriše muziicare širom sveta i danas.

Kompozitor i klavijaturista Žar proslavio se u svetu instrumentalnim albumom “Oxygene” (1976), izuzetno uticajnim za razvoj elektronske muzike, koji je 1976. godine prodat u 12 miliona primeraka, nakon čega su usledili “Equinoxe” (1978) i “Magnetic Fields” (1981).

Previous post

Dva koncerta džez bubnjara Dejana Terzića u Beogradu

Next post

Lemi je obožavao filmove... ali ova tri više od svih

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.