Home»Muzika»Neposredan i neispeglan rokenrol… Bend Ixani je – kritika sebi i svemu oko oko sebe

Neposredan i neispeglan rokenrol… Bend Ixani je – kritika sebi i svemu oko oko sebe

4
Shares
Pinterest Google+
Ixani/Photo: Ixani
Ixani/Photo: Ixani

Rok bend Ixani iz Milića objavio je pre nekoliko dana video spot za svoju novu pesmu “Jata”, samo nešto više od mesec dana posle lyric videa koji su objavili za pesmu “Slojevi”.

Bend u ovom obliku postoji od 2014.godine, članovi benda se znaju ceo svoj život, i svirali su u drugim bendovima kao sto su Izolanti, Mange i Voiceless.

Ixani insistiraju na nedigitalnom zvuku, tekstovima kao reakciji/prevenciji na društvena dešavanja, na organskom, neposrednom i neispeglanom  rokenrolu.

– Preterana komercijalizacija rokenrola dovela je do toga da većina bendova zvuče slično (da se razumemo, i danas ima bendova koji praše) i da je sopstveni izraz nepoželjan jer nije “kul” i moderan – kažu Ixani.

Kao i kod stvaranja pesama i zvuka Ixani ne pristaju na kompresovanje sopstvenog izraza, ni muzičkog ni ličnog.

– Rokenrol bez sopstvenog pečata, grešaka i ožiljaka nema vrednost bez obzira šta muzička industrija tvrdi, jer radi upravo drugačije, izuzev skomnog broja izdavača audiofila. Upravo zbog toga rokenrol danas stoji na marginama umetnosti i društvenih događanja, kao svaki dobri sporedni glumac – kažu oni.

Zbog toga su Ixani kritika društva, kritika sebi i oko sebe, onosno kako sami kažu – “Ixani su durovi koji praše po zaraslim stazama mudrosti narodne”.

Ixani su: Sengor Ristić – (vocal/guitar), Vladan Trivković (lead guitar), Darko Jurošević (bass) i Mladen Marinković (drums) + Lyrics by Rajs.

Ovako zvuče Ixani:

Previous post

Ovo je vest o Britni Spirs i, neverovatno, ima veze s muzikom...

Next post

Dobrodošli u "Train 666"...  Pogledajte kako su na koncert išli fanovi Iron Maidena u Geteborgu

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.