Home»Life Story»Dve žene iz komšiluka koje su dosanjale svoj san, a nama ostavile jednu od najboljih pesama svih vremena

Dve žene iz komšiluka koje su dosanjale svoj san, a nama ostavile jednu od najboljih pesama svih vremena

5
Shares
Pinterest Google+
The Weather Girls, promo
The Weather Girls, promo

Izora Rouds imala je sedmoro dece i bila je samohrana majka, radila je tri posla kako bi izdržavala porodicu, kao konobarica, pomoćna sestra, a u međuvremenu započela je i treći posao, posao vokalnog trenera.

Kada se udala vodila je brigu o još četvoro dece, znači ukupno jedanaestoro, i promenila prezime u Armsted.

Kada bi našla vremena, pevala je u crkvi. Preko puta njene crkve bila je još jedna crkva, u kojoj je pevala njena komšinica Marta Voš.

FOO FIGHTERS OBRADILI LEGENDARNI DISCO HIT ENDIJA GIBA… EVO KAKO TO ZVUČI

Tada čuveni disko pevač Silvestar, došao je na sjajnu ideju da spoji njih dve i da mu one budu prateći vokali. Bend se zvao Two Tons O’ Fun, ali onda su njih dve, Izora sada pod prezimenom Armsted, odlučile da nastupaju same i da se zovu – The Weather Girls, a pored toga su nastupale i dalje sa Silvestrom.

Publika je bila oduševljena njihovim moćnim vokalima, a planetarnu popularnost donela im je pesma koji su znamo i koja spada među najobrađivanije pesme ikada – “It’s Raining Men”

The Weather Girls - Its Raining Man, cover
The Weather Girls – Its Raining Man, cover

Pesma je završila na mestu broju 1 na dens listi u Americi, kanal VH1 uvrstio ju je među najbolje pesme osamdesetih, a njih dve bile su nominovane za razne velike nagrade. pa su ajedn objavile još pet albuma.

Njihov iznenadni uspeh omogućio im je lep život. Marta je posle razlaza sa Izorom imala i uspešnu solo karijeru, prebacila se na haus muziku i imala je čak 15 pesama na mestu br. 1 na različitim listama. Proglašena je za 58. najbolji vokal svih vremena.

Izora je nastavila karijeru sa ćerkom Danijelom Rouds. Nažalost preminula je 2004. godine, Marta je jedanaest godina mlađa i dalje nastupa.

Sada se  upravo navršava 40 godina od kada je objavljena pesma “It’s Raining Men”, koja je iz korena promenila živote dve žene iz komšiluka koje su uspele da dosanjaju svoj san.

HL/Izvor: Radioaktivni Komarac

Previous post

Kakav album, strašan album… Piter Gabrijel, Igi Pop, Mevis Stejpls i drugi na novom izdanju u čast Leonarda Koena

Next post

Neki "prljavci" igraju prljavo... Prvi nastup Houra Grupe, a iza njih se vrti stari logo benda

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.