Home»Muzika»Hauser predstavio novi singl i najavio album “The Player”

Hauser predstavio novi singl i najavio album “The Player”

4
Shares
Pinterest Google+
2CELLOS (Štark Arena)/Photo: AleX
2CELLOS (Štark Arena)/Photo: AleX

Poznati čelista, Stjepan Hauser, najavio je da će njegov novi solo album pod nazivom “The Player” biti objavljen 16. septembra ove godine.

Uporedo sa najavom predstavljen je i drugi po redu video singl “Quizás, Quizás, Quizás” sa predstojećeg  izdanja koji je Hauser uradio u saradnji sa američkom violinistkinjom Kerolajn Kembel.

2CELLOS (Štark Arena)/Photo: AleX
2CELLOS (Štark Arena)/Photo: AleX

Nedavno je beogradska publika u punoj Štark Areni imala priliku da se oprosti sa Lukom i Stjepanom iz 2Cellos, koji su posle 10 godina zajedničkog rada odlučili da se posvete solo karijerama.

HEADLINER NA OPROŠTAJNOM KONCERTU 2CELLOS U ŠTARK ARENI… STJEPAN I LUKA, TEORIJA SPEKTAKLA…

Svaki od njih već je objavio po jedan solo album, a Hauser se na svom budućem izdanju potpisuje ne samo kao solo izvođač, već i kao vizuelni konceptualni kreator.

The Player, album cover/ Photo: Promo
The Player, album cover/ Photo: Promo

Album “The Player” pokazuje njegov inovativni muzički stil ali i neodoljivu harizmu, koja se savršeno uklapa u koncept izdanja, odnosno njegovu inspiraciju latino muzikom i kulturom.

STJEPAN HAUSER PREDSTAVIO PRVI SAMOSTALNI VIDEO SINGL

Sa albuma je već predstavljen singl “Livin La Vida Loca” (obrada hita Riki Martina), dok je “Quizás, Quizás, Quizás”, obrada čuvene latino teme koja se pokazala kao prilika za neočekivanu saradnju sa violinistkinjom Kerolajn Kembel.

– Veoma sam ponosan na našu tango verziju ove pesme kojoj smo dodali još latino ritmova – kazao je Stjepan.

Spot koji prati pesmu dodatno raspiruje strasti emocijama nabijenim djalogom violine i violončela.

2CELLOS (Štark Arena)/Photo: AleX
2CELLOS (Štark Arena)/Photo: AleX

Hauser je novi album snimio u saradnji sa Češkim simfonijskim orkestrom na čelu sa dirigentom Stivenom Merkuriom, što mu je omogućilo da vešto spoji moderne hitove sa vanvremenskim klasicima.

Kao umetnik Hauser ceni stari Holivud i velikane klasičnog rokenrola kao što su Elvis i Din Martin, koji su u velikoj meri inspirisali njegov sadašnji imidž.

– Jedva čekam da podelim “The Player” sa svetom. Rad na albumu je bio tako zabavn i osvežavajući, poput sna. Dugo sam sanjao o tome da sa čelom odem u neistražene muzičke teritorije – izjavio je Stjepan Hauser i dodao:
– Čelo ima univerzalan jezik koji svako može da razume, želim da stvaram muziku koja nas zbližava i slavi dar muzike i začin života.

Previous post

Zdravo, zdravo, da vas obavestim da postojim... ARC objavio spot "Neću da radim", iliti, kako mladi muzičari misle da funkcioniše svet

Next post

Objavljen trominutni trejler najskuplje serije ikada... Za jedan dan više od tri miliona pregleda

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.