Home»Muzika»Fanovi su baš ljuti… Ulaznice za turneju Brusa Springstina koštaju i do 5.000 dolara

Fanovi su baš ljuti… Ulaznice za turneju Brusa Springstina koštaju i do 5.000 dolara

3
Shares
Pinterest Google+
Brus Springstin/Photo: YouTube printscreen
Brus Springstin/Photo: YouTube printscreen

Ulaznice za turneju legendarnog američkog muzičara Brusa Springstina koštaju u ovom trenutku između 4.000 i 5.000 dolara, prema specijalizovanom softveru za procenu vrednosti ulaznica, što je izazvalo bes kod njegovih fanova, prenose američki mediji.

POL MAKARTNI I BRUS SPRINGSTIN UDRUŽILI SNAGE DA BI ODSVIRALI NAJVEĆI HIT THE BOSSA I KULTNU PESMU ROLLING STONESA IZ 1963.

Naime, američka kompanija za prodaju i distribuciju karata Ticketmaster objavila je ponudu karata za koncerte predstojeće turneje The Bossa prema kojoj se po tim cenama može kupiti srednji nivo u dvoranama.

Sistem Ticketmastera napravljen je da bi se sprečila preprodaja ulaznica, a funkcioniše po principu “dinamičnog određivanja cena” , odnosno – to koliko će koštati ulaznice direktno zavisi od potražnje za njima.

ISTRAŽIVANJE OTKRILO NEVEROVATNU STVAR… ROKERI “DERU” NA CENAMA ULAZNICA ZA KONCERTE, SPRINGSTIN I METALLICA – SAMO ZA BOGATAŠE

To se ostvaruje time što sistem odgovara na potražnju, povećavajući ili snižavajući cene u skladu sa zainteresovanosti kupaca.

Ovaj sistem je napravljen kako ekstraprofit od ulaznica ne bi odlazio u džepove tapkaroša, koji u SAD uglavnom preko interneta preprodaju svoje karte, već da bi se povećala zarada izvođača i organizatora raznih manifestacija, a pravim ljubiteljima obezbedilo da ulaznice nabavljaju po realnoj ceni.

Međutim, u slučaju koncerata Brusa Springstina, sve je otišlo u negativnu suprotnost, pa su cene ulaznica od po nekoliko hiljada dolara razbesnele dobar deo ljubitelja muzike čuvenog rokera.

Previous post

Objavljen prvi službeni trejler za novu HBO seriju "House of the Dragon"

Next post

Umetnička hronologija ŠA Festa u Galeriji Sreten Stojanović u Prijedoru

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.