Home»Muzika»Homeland»Svi vi što maštate o sreći… Poslušajte “Majestic Melody“ singl Srđana Popova

Svi vi što maštate o sreći… Poslušajte “Majestic Melody“ singl Srđana Popova

4
Shares
Pinterest Google+
Srđan Popov bend/ Photo: Promo (Menart)
Srđan Popov bend/ Photo: Promo (Menart)

Posle video singlova “Devojko mala“ i “Na morskome plavom žalu“, Srđan Popov je objavio još jedan pod nazivom “Majestic Melody“.

Ova kompozicija zatvara album “Swing 011“, kolekicju odabranih obrada poznatih domaćih pesama urađenih u swing i gypsy jazz maniru.

Interesantno je da je naslov i tekst pesme Srđan preuzeo iz čuvene muzičke teme popularnog domaćeg filma “Maratonci trče počasni krug“.

Srđan Popov/ Photo: Promo (Menart)
Srđan Popov/ Photo: Promo (Menart)

– “Majestic Melody sam prvi put čuo u filmu “Maratonci trče počasni krug”. Znate svi, u pitanju je melodija iz kratkog, neodvršenog dokumentarca “Priča jednog dana” koji se dešava u Beogradu tridesetih godina prošlog veka. “Majestic Melody” izvodi Milan Timotić , najpopularniji pevač u predratnoj Jugoslaviji, bukvalno kao danas Zdravko Čolić, On je takođe bio prvi domaći pevač koji je snimio ploču u Kraljevini Jugoslaviji. Ali posle rata je proglašen za narodnog neprijatelja i prebegao je u Ameriku. Kada gledaš prvi put tog čoveka i slušaš tu pesmu, ona zvuči zastarelo, ali kada poslušaš malo dublje, ona i sada ima smisla jer je tema je vanvremenska. Reči pesme su aktuelne i danas,sama ideja da su ljudi verovali da samim dolaskom u veliki grad njih čeka obećana sreća  zvuči kao big city blues,  pa sam tekst  zadržao, a uradio  svoju muziku i aranžman – izjavio je Srđan Popov.

Srđan se nije samo zadržao na komponovanju, za ovu pesmu je režirao i vrlo interesantan spot, koji je snimljen na lokaciji sada već bivše beogradske železničke stanice, gde je glavni junak Titov Plavi voz.

Previous post

Bečka grupa Anagram zna šta je važno - ljubav i rokenrol

Next post

Veliki Prezir i Bohemija 23. jula u Ei Letnjem Klubu

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.