Home»Muzika»Ijan Estburi kao superheroj… Frontmen The Cult skočio sa bine u publiku da spreči tuču

Ijan Estburi kao superheroj… Frontmen The Cult skočio sa bine u publiku da spreči tuču

4
Shares
Pinterest Google+
The Cult/Photo: Tim Cadiente
The Cult/Photo: Tim Cadiente

Frontmen grupe The Cult prekinuo je izvođenje pesme “The Rain” u Vašingtonu, sišao sa bine u publiku i zaštitio momka koga je drugi mladić davio

Nakon što je Edi Veder isterao devojku sa svog koncerta jer je započela tuču, a Brus Dikinson ispsovao grčkog fana zbog upaljene baklje, samo smo se pitali ko će biti sledeći koji će zatvoriti krug ludih dešavanja na ovogodišnjim letnjim turnejama.

BRUSU DIKINSONU PUKAO FILM NA KONCERTU U GRČKOJ, PA ISPSOVAO FANA: TI SI PI*KA SA JE*ENOM BAKLJOM! JE*I SE!

UPALITE SVETLA, MI OVDE NE UDARAMO LJUDE… EDI VEDER ISTERAO DEVOJKU S KONCERTA PEARL JAM JER JE ZAPOČELA TUČU

Izbor je pao na Ijana Estburija koji je, primetivši da jedan momak davi drugog, spustio mikrofon, sišao sa bine i zagrlio žrtvu, odgurkujući i urlajući na agresora. Kada se uverio da je sve OK, vratio se na binu i dovršio numeru, a onda obratio nasilniku:

– Brate, nemoj nikada nikoga da hvataš za vrat! To nije cool i to radi stoka, a ne ljudi! Mi ne želimo to da gledamo ovde! – a zatim se obratio nekom drugom u publici:

– A ti prestani da plačeš – ovo je rok koncert! Ako ti se ne sviđa, idi nazad – nemoj stajati u prvim redovima. Visok si i veći od svih ostalih.

Visok i emotivan momak mu je nešto odgovorio, očigledno vezano za incident, da bi ga Ijan utešio:

– Znam, ali stojiš u prvom redu na rok koncertu gde se takve stvari dešavaju. Siledžija je otišao, zato predlažem da zaboravimo na njega. Otišao je, OK?

Ijan i bend su zatim nastavili sa The Cult klasikom “She Sells Sanctuary” da bi uskoro završili nastup u vašingtonskoj Anthem hali.

Pogledajte snimak incidenta;

Estburi je inače poznat po tome što jako vodi računa o fanovima na svojim koncertima. Prilikom nastupa na Zaječarskoj Gitarijadi 2017-e godine, Ijan je primetio da je publika pristisla devojku koja je bila u prvom redu i da će ista, usled gužve i velike vrućine, pasti u nesvest.

BILI I OSTALI DIVLJI MALI ĐAVOLI: THE CULT OPRAVDALI ŠTO JE ZBOG NJIH POMERENA ČITAVA GITARIJADA

Prekinuo je izvođenje numere i vikao članu obezbeđenja da joj pomogne i izvuče je preko zaštitne ograde. Kako isti nije reagovao, Ian je sišao sa bine, uhvatio ga za ruku i odveo do devojke, gde su je zajedničkim snagama izvukli iz mase. Estburi ju je umio svojom vodom, dao joj da popije nekoliko gutljaja i kada se uverio da je dobro, vratio se na binu i nastavio sa koncertom.

HL/Izvor: ultimateclassicrock.com

Previous post

Slipknot su opet tu, brutalniji nego ikada... Stigao prvi singl s albuma "The End, So Far"

Next post

Ištvanu Borbašu uručena nagrada Underground Spirit na 29. Festivalu evropskog filma Palić

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.