Home»Kult»Evropska prestonica kulture posvećuje skulpturu Mitru Subotiću Subi, pioniru elektronske muzike u Srbiji

Evropska prestonica kulture posvećuje skulpturu Mitru Subotiću Subi, pioniru elektronske muzike u Srbiji

3
Shares
Pinterest Google+
Mitar Suubotić Suba/Photo: YouTube screenshot
Mitar Suubotić Suba/Photo: YouTube screenshot

Fondacija “Novi Sad – Evropska prestonica kulture”, raspisala je javni poziv za idejno vajarsko-arhitektonsko rešenje izgleda skulpture posvećene Mitru Subotiću Subi, pioniru elektronske muzike u Srbiji, saopštili su iz Fondacije.

Skulptura će biti postavljena upravo na Subinom platou, na ulazu u Limanski park i to kao zajednička inicijativa Fondacije “Mitar Subotić Suba” i Fondacije “Novi Sad – Evropska prestonica kulture”.

“ANGEL’S BREATH”… KULTNI ALBUM MILANA MLADENOVIĆA I MITRA SUBOTIĆA SUBE U PRODAJI KAO VINILNO, CD I DIGITALNO IZDANJE

Skulptura će upotpuniti umetnički prostor na Subinom platou, na kojem je od ove godine postavljena prva galerija na otvorenom u Novom Sadu, čime je započeta nova praksa izlaganja umetničkih zastava.

Rok za prijave je 7. septembar 2022. godine, najkasnije do 15 časova, a poziv je otvoren za stručnjake iz oblasti arhitekture, primenjene ili likovne umetnosti, čiji će zadatak biti da na kreativan način naprave osvrt na stvaralaštvo velikog umetnika.

Više informacija o uslovima prijavljivanja i potrebnoj dokumentaciji možete pronaći na sajtu novisad2022.rs u delu Javni pozivi.

Skulptura će biti postavljena u okviru programskog luka “Druga Evropa”, kada će i drugi programi, poput izložbe “Suba soba”, rimejka njegove kompozicije i muzičke instalacije u koprodukciji sa Goranom Vejvodom: The Dreambird, te koncerta popularne brazilske pevačice Ceu koja je osvojila tri Latin Gremija i bila nominovana za Gremi u kategoriji svetske muzike, biti posvećeni Subi.

Previous post

Banatski Sokolac je spreman... A da li ste vi za Rock Village festival 12. i 13. avgusta

Next post

Slipknot su opet tu, brutalniji nego ikada... Stigao prvi singl s albuma "The End, So Far"

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.