Home»Muzika»Bečka grupa Anagram zna šta je važno – ljubav i rokenrol

Bečka grupa Anagram zna šta je važno – ljubav i rokenrol

8
Shares
Pinterest Google+
Anagram/Photo: Dorijan Popović
Anagram/Photo: Dorijan Popović

Anagram. rok bend naših ljudi koji žive u Beću, završava rad na svom debi albumu, koji bi, prema njihovim rečima, trebalo da se pojavi uskoro.

Bend Anagram postoji od 2015, ali je prvih nekoliko meseci grupa radila pod drugim imenom, Southern Wind, da bi ubrzo promenili ime u ovo, za koje se nadaju da je trajno. Anagram je tada svirao uglavnom covere Yu rocka i stranog classic rocka, a promene u sastavu benda bile su česte.

Ono što je preokrenulo njihovu arijeru i odvelo je u novom smeru, svakako je bio nastup 29. novembra 2019,. godine, kao predgrupa Bajagi i Instruktorima na koncertu u Beču u Halmmandomme dvorani pred 3.000 posetilaca.

– Publika je sjajno reagovala i ovacijama ispratila bend sa bine, što je, moramo priznati, bilo veliko iznenađenje za nas – prisetio se lider benda Zlatko Vasić.

U to vreme, kao pevač u bendu nastupio je Tijan Popović koji je iza sebe već imao ozbiljan rad, a nakon toga Anagram kreće sa nastupima na kojima se uglavnom okupljaju posetioci sa ex-YU prostora.

Anagram/Photo: Dorijan Popović
Anagram/Photo: Dorijan Popović

Počeli su da stvaraju svoje, originalne pesme, pa je album bio logičan naredni korak.

– Pesme smo odlucili da objavljujemo kao singlove kao i mnogi drugi danas. Iza nas stoji izdavac ONE Records iz Beograda, a za sada smo objavili dve pesme sa predstojećeg albuma – kaže Zlatko.

Reč je o pesmama “Nek ljubav bude” u kojoj je gost Marko Nježić, solo gitarista Bajage i Instruktora, koji je i producent pesme, kao i “Ljubav je”, čiji je producent bio Srđan Branković (The Big Deal, Alogija).

Tekst i muziku za obe pesme je napisao Zlatko Vasic, koji je i idejni tvorac i vođa Anagrama. Kao što je jasno iz naslova pesama tema je ljubav. a muzički pravac benda je čvršći rock sa puno energije.

Trenutnu postavu benda Anagram čine Zlatko Vasić (gitara, prateći vokal), Tijan Popović (vokal, gitara), Dragan Radivojević (bas) i Miloš Veličković (bubnjevi), a svi članovi benda, osim Tijana, žive i rade u Beču.

Previous post

Nije sve tako sivo... Hladno pivo stiže ove subote u Niš

Next post

Svi vi što maštate o sreći... Poslušajte "Majestic Melody“ singl Srđana Popova

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.