Home»Muzika»Flashback»Zar je već toliko prošlo? Pre 5 godina otišao je Čester Benington… na neko bolje mesto

Zar je već toliko prošlo? Pre 5 godina otišao je Čester Benington… na neko bolje mesto

3
Shares
Pinterest Google+
Ćester Benington/Photo: YouTube printscreen
Ćester Benington/Photo: YouTube printscreen

Pre tačno pet godina, 20. jula 2017. godine, preminuo je pevač benda Linkin Park Čester Benington.

Čester Benington je rođen 1976. godine u Finiksu u Arizoni. Majka mu je bila medicinska sestra, a otac policijski detektiv. Od malih nogu je maštao da postane muzičar, a svetsku slavu postigao je zahvaljujući bendu Linkin Park i albumu “Hibrid Theory” iz 2000. godine. Malo se zna da je sanjao o tome da postane član Stone Temple Pilotsa, što je kasnije u životu i ostvario.

U OVOJ PESMI LINKIN PARKA KRIJE SE OPROŠTAJNA PORUKA ČESTERA BENINGTONA? “ZA SOBOM VUČEM ONO ŠTO ME DEPRIMIRA, KAD BIH TO ODBACIO, BIO BIH SLOBODAN…”

Imao je samo sedam godina kada je doživeo traumu nakon što ga je stariji prijatelj seksualno zlostavljao. S obzirom na to da se bojao da potraži pomoć misleći da će ga optužiti da laže i da je gej, trpeo je nasilje sve do 13. godine. Nikada nije želeo da prijavi slučaj policiji, jer je shvatio da je njegov zlostavljač zapravo i sam žrtva nasilja. Ipak je na kraju svom ocu sve priznao.

PISMO LINKIN PARKA ČESTERU BENINGTONU: SMEŠNI, AMBICIOZNI, KREATIVNI GLAS U SOBI JE UTIHNUO…

Roditelji su mu se razveli kada je imao 11 godina, a njegov otac je dobio starateljstvo nad njim. Zbog svega što ga je snašlo, želeo je da pobegne od kuće. Tada je u pisanju pesama tražio spas, utehu i unutrašnji mir. U školi su ga zlostavljali, jer je bio previše mršav. Kada je imao 17 godina, počeo je da živi s majkom, koja mu je zabranila da izlazi iz kuće pošto je otkrila da konzumira drogu.

POSLEDNJI OPROŠTAJ UDOVICE ČESTERA BENINGTONA: KONAČNO SE OSLOBODIO BOLA I SADA PEVA U NAŠIM SRCIMA…

Ipak, uspeo je da prevaziđe sve nevolje i postane jedan od najvoljenijih muzičara u čitavom industriji.

Kućna pomoćnica pronašla ga je 20. jula 2017. godine obešenog u njegovom stanu u Los Anđelesu. Dan kasnije, lekar je posle obdukcije potvrdio da je Benington izvršio samoubistvo, a pored njegovog tela pronađena je poluprazna boca alkohola.

Previous post

Rusija zakonom zabranila homoseksualnost na filmu, televiziji i internetu...

Next post

Šer je besna: U Americi nijedna žena više nije sigurna, uskoro će nam ugrađivati čipove kao psima...

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.