Home»Knjige»Ako ste maštali da budete junak romana epske fantastike, želja vam je ispunjena…  Uskoro stiže prva interaktivna knjiga u Srbiji

Ako ste maštali da budete junak romana epske fantastike, želja vam je ispunjena…  Uskoro stiže prva interaktivna knjiga u Srbiji

3
Shares
Pinterest Google+
Epska fantastika/Photo: Pixabay
Epska fantastika/Photo: Pixabay

Epic Fantasy Shop stranica, najveća prodavnica epske fantastike u Srbiji, trenutno radi na zanimljivom projektu za čitanje interaktivnih knjiga, gde je čitalac glavni lik i svojim odlukama menja tok knjige u kojoj se nalazi.

I sve to je vezano za magičan svet epske fantastike.

O čemu je tačno reč otlrila nam je ekipa iz Epic Fantasy Shopa.

Šta je interaktivna knjiga?

Interaktivna knjiga je knjiga u kojoj učestvuje i sam čitalac.

Postoje mnoge vrste interaktivnih knjiga i među poznatijima su interaktivne knjige za decu, ali mi se ovde bavimo interaktivnim knjigama i za malo starije gde čitalac, čitajući neko delo, može menjati tok  priče donošenjem svojih odluka, tako da svaki čitalac ima neko svoje iskustvo i priču u knjizi u zavisnosti od toga koje odluke donese čitajući.

Epska fantastika/Photo: Pixabay
Epska fantastika/Photo: Pixabay

Zašto baš fantastika?

Kada je u pitanju Fantastika, taj žanr je posebno voljen u poslednje vreme i postoje veliki pisci poput Sandersona, Tolkina, Martina, Pračeta i mnogih drugih… koji su svet epske fantastike izgradili, a kakvog mi danas poznajemo.

Fantastika je žanr koji je voljen u celom svetu i posebno se razlikuje od ostalih jer na čitaoce ostavlja poseban utisakm terajući ih da misle o tome kako bi oni voleli da su deo tog magičnog sveta, a upravo je taj poseban osećaj koji stvara ovaj žanr je razlog zbog kojeg smo se odlučili da čitaoca uvedemo baš u to iskustvo, da on bude deo tog magičnog sveta na neki način.

Čitajući našu interaktivnu knjigu, čitalac će osetiti razne emocije i razmišljaće o odlukama, kao što bi to osetio da se baš i fizički nalazi u toj priči koja se oko njega kreće. U tom trenutku patuljci, vilovnjaci, vitezovi, vampiri, vukovi i razni magijski artefakti će biti baš tu nadomak čitaoca.

Epska fantastika/Photo: Pixabay
Epska fantastika/Photo: Pixabay

I još o projektu…

Ideja našeg Epic Fantasy Shop tima jeste da fantastiku učinimo još zanimljivijom i da čitaoci fantastike mogu da uživaju na potpuno zanimljiv i magičan način. Pored već poznatog projekta Epic Fantasy Shop, odnosno najveće prodavnice epske fantastike u Srbiji, ovo je nekako logično bio naredni korak koji će uneti nešto novo kod ljubitelja fantastike i možda kod onih koji nisu pre toga dali priliku baš tom žanru, a koji će se zaljubiti na prvi pogled.

Uskoro, 15. septembra 2022. godine će se na sajtu https://www.epicfantasyshop.com/ naći prva interaktivna knjiga fantastike pod nazivom “Avantura sa Dawn – u svetu magije”, gde će čitaoci imati priliku da potpuno besplatno uživaju nekoliko sati i da oni, kao glavni lik knjige, prolaze kroz zanimljive avanture sveta prepunog magije.

 

Previous post

Brusu Dikinsonu pukao film na koncertu u Grčkoj, pa ispsovao fana: Ti si pi*ka sa je*enom bakljom! Je*i se!

Next post

Ovo je možda najveći muzički Frankenštajn ikada... Šta se dobije kad se spoje Disturbed i "Makarena"

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.