Home»Muzika»Više od 50 godina čistog rokenrola… YU grupa 10. septembra na Tašmajdanu

Više od 50 godina čistog rokenrola… YU grupa 10. septembra na Tašmajdanu

3
Shares
Pinterest Google+
YU grupa/ Photo: Promo
YU grupa/ Photo: Promo

YU grupa, najdugovečniji rokenrol sastav na prostoru bivše Jugoslavije, održaće koncert 10.  septembra na Tašmajdanu na kome će obeležiti važan jubilej, 50 godina postojanja u krugu svojih prijatelja, kolega i verne publike.

Bendu će se na bini pridružiti veliki broj muzičara, kolega iz cele Jugoslavije, koji će se  predstaviti tokom kampanje za koncert.

Članovi benda YU grupa, vole da naglase da ih “samo ljubav i jednostavnost“ održavaju svih ovih godina.

Yu grupa/ Photo:AleX
YU grupa/ Photo:AleX

YU grupa je bend koji najduže postoji na ovim prostorima i koji je prvi počeo da kombinuje rok muziku sa elementima tradicionalne muzike sa balkanskih prostora.

Od osnivanja 1970. godine do danas, na čelu sa braćom Žikom i Dragim Jelićem, prošavši kroz brojne faze i postave, gde je poslednje tri decenije treći stožer gitarista Petar Jelić, grupa je objavila niz značajnih albuma, od prvenca “YU Grupa“ (1973) do poslednjeg “Evo stojim tu“ (2016), na kojima su, kao i na nekoliko singlova, zabeležene antologijske pesme “Crni leptir“, “Čudna šuma“, “Kosovski božuri“, “Od zlata jabuka“, “Mornar“, “Dunavom još šibaju vetrovi“.

Yu grupa/ Photo:AleX
Yu grupa/ Photo:AleX

YU Grupu su u jesen 1970. godine osnovali Dragi i Žika Jelić, orguljaš Miodrag Mive Okrugić i bubnjar Velibor Boka Bogdanović, pod radnim nazivom Idejni posed.

Na nastupu u zemunskom klubu Sinagoga 29. novembra iste godine, disk džokej Zoran Modli pozvao je publiku da im odabere ime. Prihvaćen je predlog Miroslava Stanivuka i od te večeri su postali YU grupa. Godinama kasnije svirali su redovne rođendanske koncerte 29. novembra, na Dan Republike.

Ulaznice za koncert YU grupe možete da nabavite na prodajnim mestima tickets.rs i gigstix.com

Previous post

Čudo se desilo... Pogledajte prvi muzički spot koji je ikada režirao Stiven Spilberg

Next post

Gruv uzvraća udarac... Bluzika Muzika 23. i 24. jula na bini iza Prirodnjačkog muzeja

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.