Home»Muzika»Remek-delo tuge, tame i introspekcije… Interpol predstavio album “The Other Side of Make-Believe”

Remek-delo tuge, tame i introspekcije… Interpol predstavio album “The Other Side of Make-Believe”

3
Shares
Pinterest Google+
Interpol/ Photo: Ebru Yildiz
Interpol/ Photo: Ebru Yildiz

Poznati njujorški rok trojac Interpol u petak, 15.jula  je objavio sedmi studijski album pod nazivom “The Other Side of Make-Believe” (Matador Records).

Produciran od strane legendarnog tima Flood i Moulder, novi album Interpola je remek-delo tuge, tame i introspekcije.

Prožet pastoralnom čežnjom i novootkrivenom milošću, “The Other Side of Make-Believe” takođe istražuje zlokobnije podzemne struje današnjice. Zmijoliki gitarski aranžmani Danijela Keslera penju se prema nebu, Semjuel Fogarino razbija svoju perkusionističku preciznost na čudne ritmove, dok vokal Pola Banksa odiše dubokom, čežnjivom ranjivošću.

Stvaranje albuma započelo je tokom 2020. godine na isti način kao i mnogi albumi iz razdoblja pandemije, sa tri člana benda rasutih po svetu, koji su svaki pojedinačno pridonosili svojim pisanjem i snimanjem.

Interpol/ Photo: Ebru Yildiz
Interpol/ Photo: Ebru Yildiz

Početkom 2021. Interpol se ponovo okupio kako bi razradio novi materijal, pre nego su ga završili kasnije te iste godine, radeći prvi put s produkcijskim veteranom Flood-om (Mark Ellis), kao i ponovo sarađujući sa bivšim koproducentom Alanom Moulderom.

Samostalno pisanje u tim geografski raspršenim ranim fazama dalo je članovima određenu perspektivu u razmišnjanju.

– Stvarno smo izvukli najbolje moguće iz ove situacije – kazao je Sem, a Kesler dodao: – Raditi sam u početku je bilo sirovo, ali nam je otvorilo živopisno novo poglavlje.

U Interpolovoj verziji Venovog dijagrama svaki je član pronašao način da proširi svoj svojstveni krug u savršenom skladu.

INTERPOL PREDSTAVIO “GRAN HOTEL” TREĆI SINGL S PREDSTOJEĆEG ALBUMA “THE OTHER SIDE OF MAKE-BELIEVE”

“The Other Side of Make-Believe” uskoro će postati jednako poznat u svesti javnosti kao što je već poznat Poču, Danijelu i Semu.

Paradoksalno, noirish trio izdržao je gotovo sedam albuma i nekoliko turbulentni izmena postave daleko bolje nego što je iko mogao da predvidi, nikad ne dopuštajući da im pobegne osećaj svrhe.

Vremenom su oznake “alternativni” i “indie” izbledele. Oni su danas jednostavno rok grupa.  Jedna od svojstvenijih, doslednijih i trajnijih rock grupa 21. veka do sada.

Previous post

Mgła ponovo nad Beogradom... Poznati poljski black metal bend stiže 3. septembra u Dom omladine

Next post

Emilija Klark posle dve aneurizme mozga: Sjajno je što uopšte mogu da govorim, nisam mogla da se setim ni svog imena...

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.