Home»Muzika»Pink Floyd posle 43 godine ponovo na listi Top 20, prvi put posle “Another Brick In The Wall”

Pink Floyd posle 43 godine ponovo na listi Top 20, prvi put posle “Another Brick In The Wall”

3
Shares
Pinterest Google+
Pink Floyd/Photo: YouTube printsvreen
Pink Floyd/Photo: YouTube printsvreen

Pesma “Hey Hey Rise Up” legendarnih Pink Floyda, koju je grupa objavila posle 28 godina pauze kao znak podrške narodu Ukrajine, beleži veliku popularnost i predviđa se da će se uskoro naći i na britanskoj top 20 listi, prenose mediji na Ostrvu.

Pesma je objavljena nedavno sa ciljem da skrene pažnju na rusku invaziju na Ukrajinu i time prikupi sredstva za pomoć onima koji su pogođeni ratom.

Ovo je prvi originalni materijal Pink Floyda od albuma “The Division Bell” iz 1994. godine, a sav prihod od pesme biće doniran Ukrajini.

PRVA NOVA PESMA PINK FLOYDA POSLE SKORO 30 GODINA…  LEGENDE SE PROBUDILE IZ HIBERNACIJE ZBOG UKRAJINE

Mesec dana posle onlajn objavljivanja, u aprilu ove godine, pesma se na našla na 49. mestu britanske top liste, a sada, posle objavljivanja fizičkih nosača zvuka, predvidha se da će se naći na 18. mestu liste top 20 prema First Look, koji rangira pesme na osnovu njihove prodaje i broja streamova.

– Ako nastavi da se prodaje i emituje sličnim tempom kao sada, Pink Floyd će ove nedelje imati svoje prvo pojavljivanje u top 20 top od 1979. godine i legendarne numere “Another Brick In The Wall” – naveli su iz organizacije.

ZA OVO TREBA IMATI… PETLJU: 10 NAJBOLJIH METAL OBRADA PESAMA PINK FLOYDA

“Hey Hey Rise Up” je snimljena u martu ove godine, a pored pevača Dejvida Gilmura, bubnjara Nika Mejsona, basiste Gaja Prata i klavijaturiste Nitina Sonija, na njoj se nalazi i snimak vokala Andrija Hlivnjuka, pevača ukrajinskog benda Boombox.

– Želimo da izrazimo našu podršku Ukrajini i na taj način pokažemo da većina sveta smatra da je potpuno pogrešno da supersila izvrsi invaziju na nezavisnu demokratsku zemlju kakva je Ukrajina postala – rekao je Gilmur.

– Mi, kao i mnogi, osećamo bes i frustraciju ovog podlog čina napada na nezavisnu, mirnu i demokratsku zemlju, čiji narod ubija jedna od najvećih svetskih sila – dodao je on.

PINK FLOYD UKLONIO PESME SA STRIMING PLATFORMI IZ RUSIJE I BELORUSIJE

U martu su Gilmur i Pink Floyd uklonili svoju muziku sa streaming servisa u Rusiji i Belorusiji, iražavajući time podršku narodu Ukrajine.

Pink Floyd je engleski rok bend, osnovan 1965. godine. Bend je prodao 250 miliona albuma širom sveta, a smatra se jednim od najuticajnijih i najuspešnijih svih vremena.

Previous post

Da li je realno da ništa bolje nisu smislili? Prljavo kazalište postalo - Houra Grupa

Next post

Briljantni mozak jednog gitariste.... ili vešti prsti jednog naučnika? Brajan Mej postao počasni doktor nauka na Univerzitetu Hal

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.