Home»Muzika»Briljantni mozak jednog gitariste…. ili vešti prsti jednog naučnika? Brajan Mej postao počasni doktor nauka na Univerzitetu Hal

Briljantni mozak jednog gitariste…. ili vešti prsti jednog naučnika? Brajan Mej postao počasni doktor nauka na Univerzitetu Hal

3
Shares
Pinterest Google+
Brajan Mej/Photo: YouTube printscreen
Brajan Mej/Photo: YouTube printscreen

Gitarista grupe Queen Brajan Mej dobio je titulu počasnog doktora nauka na Univerzitetu Hal u Engleskoj.

Podsetimo, on je doktor astrofizike, nakon što je završio doktorske studije na londonskom Imperijal koledžu 2007. godine. Mej je prihvatio titulu doktora nauka, honoris causa, i to putem video linka pošto je trenutno na turneji po Evropi.

BRAJAN MEJ O SVOJOJ VEŠTINI SVIRANJA GITARE: NISAM NI BLIZU EDIJA VAN HEJLENA, STIVA VAIJA ILI DŽOA SATRIANIJA

74-godišnji gitarista je takođe održao petominutni govor univerzitetskom kancelaru, prorektoru i kolegama diplomcima i njihovim porodicama.

– Žao mi je što su me moje obaveze sprečile da danas lično slavim sa vama – počeo je Mej, – ali dozvolite mi da naglasim da sa velikim zadovoljstvom prihvatam ovu nagradu. Budite uvereni da moje virtuelno prisustvo ne smanjuje ponos i čast koju osećam kada sam diplomirao zajedno sa klasom nauke i inženjerstva Univerziteta Hal 2020. – naveo je Mej i nastavio:

IMA ISKUSTVA I DOBRO POZNAJE MATERIJU… BRAJAN MEJ PRODAJE ŽENSKE GRUDNJAKE NA SVOJOJ INTERNET STRANICI, BRITANSKI MEDIJI MU “PRAVE MALU DECU”

– Dozvolite mi da počnem tako što vam svima od srca čestitam na ostvarenju osnovnih, magistarskih ili doktorskih diploma… I naravno, steći ćete mnogo prijatelja za ceo život, kao i ja. Kada sam krenuo u svoju naučnu karijeru kao fizičar na Imperijal koledžu 1965. godine, nisam baš cenio da će postojati 40-godišnji muzički interval koji bi prouzrokovao kašnjenje u završetku mog doktorata iz astrofizike do 2007. godine.

SOLO BRAJANA MEJA IZ “BOHEMIAN RHAPSODY” PROGLAŠEN ZA NAJBOLJI SVIH VREMENA… A ON KAŽE: NISAM TOGA VREDAN

– Moja velika strast za temu nije splasnula, niti moja želja da ispunim svoje akademsko putovanje, tako da se nadam da će vas ovo inspirisati, na neki mali način dok pratite svoj put… – naveo je Mej putem video linka, prenosi louder.com.

Pogledajte snimak njegovog obraćanja kolegama:

 

Previous post

Pink Floyd posle 43 godine ponovo na listi Top 20, prvi put posle "Another Brick In The Wall"

Next post

Ovako legendarna pesma Beatlesa zvući - pod vodom... Na Floridi održan muzički festival ispod površine okeana

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.