Home»Muzika»YouTube odao počast video spotu “November Rain”… jer, to je prvi muzički spot stariji od YouTubea koji je stigao do milijardu pregleda

YouTube odao počast video spotu “November Rain”… jer, to je prvi muzički spot stariji od YouTubea koji je stigao do milijardu pregleda

4
Shares
Pinterest Google+
November rain/Photo: Screenshot
November rain/Photo: Screenshot

Filmski video “November Rain” grupe Guns N’ Roses upravo je napunio 30 godina prošlog meseca, a u novom trejleru koji je napravio YouTube potvrđeno je da je to prvi video koji je stariji od samog YouTubea koji je ikada dostigao milijardu pregleda.

YouTube je 14. jula postavio video klip u čast 10 godina od kada je Psy postavio mega-hit “Gangnam Stile” na video platformu. U roku od šest meseci, video je prikupio milijardu pregleda, i postao prvi video koji je pokrenuo njihov Klub milijardu pregleda.

GUNS N’ ROSES OBJAVILI DEMO SNIMAK KULTNE BALADE “NOVEMBER RAIN”

Dok su mnoga druga priznanja dodeljena velikim popularnim umetnicima kao što su Džastin Biber, Drejk i Kejti Peri, Guns N’ Roses su dobili posebnu pohvalu. Njihov video iz 1992. za “November Rain” bio je prvi video koji je napravljen pre YouTubea koji je dostigao prekretnicu, što ga je takođe činilo prvim videom iz 90-ih koji je to postigao. Pored toga, “Sweet Child O’ Mine” je bio prvi video iz 80-ih koji je dostigao milijardu, što pokazuje koliko je njihova muzika klasična i vanvremenska.

– Lako je zaboraviti koliko je zaista velika milijarda. Ako je objavljena pre interneta, iako to nije jedina metrika za bezvremenost, to znači da je muzika putovala kroz vreme i da je fandom došao sa njom i evoluirao – rekao je šef kataloga YouTubea Rajan Tornton u svom blogu.

Inače, “Bohemian Rhapsody” grupe Queen bio je prvi video iz 70-ih koji se pridružio Billion Views Clubu.

Pogledajte počasni video Billions Club:

“November Rain” je prvi put dostigla milijardu pregleda u julu 2018. Epski video je duži od devet minuta, što je mnoooogo kada se zna da je danas ljudski raspon pažnje dug samo oko osam sekundi (prema tvrdnjama Cross River Therapy). I zapravo je prilično impresivno da sada ima skoro 2 milijarde. Međutim, ova prava filmska, misteriozna priča, verovatno ima mnogo veze sa popularnošću filmskog videa.

Na primer, još uvek nemamo pojma kako bivši model i bivša verenica Eksla Rouza, Stefani Sejmur umire na snimku, iako ima nekih teorija, a još uvek ne znamo ni ko je tip koji je skočio na svadbenu tortu. Znamo, međutim, da su dve scene koje se najviše reproduciraju tokom video snimka Slešov legendarni solo na u pustinji0 i sahrana, zahvaljujući novoj funkciji “najviše reproducirano” na sajtu.

KONAČNO REŠENA MISTERIJA IZ SPOTA “NOVEMBER RAIN” GRUPE GUNS N’ ROSES… EVO ZAŠTO JE NEVESTA NA KRAJU MRTVA

MTV je 2009. izvestio da je snimanje ovog videa bend koštalo 1,5 miliona dolara, što ga je učinilo najskupljim videom u trenutku objavljivanja. Ali, s obzirom na broj pregleda koje ima, za Gunse je to bilo mudro ulaganje. Osim toga, napravljena je i kul trilogija, uparena sa video snimcima za “Don’t Cry” i “Estranged”.

Podsetite se ovog genijalnog videa:

HL/Izvor: loudwire,com

Previous post

Dani pokretnih slika... U subotu počinje 29. Festival evropskog filma Palić

Next post

Miki Rork "šamara" redom: Amber Herd je klasična sponzoruša...

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.