Home»Muzika»The Wailers pred večerašnji koncert u Botaničkoj bašti obišli Banatski Sokolac i spomenik Bobu Marliju

The Wailers pred večerašnji koncert u Botaničkoj bašti obišli Banatski Sokolac i spomenik Bobu Marliju

7
Shares
Pinterest Google+
The Wailers/ Photo: AleX
The Wailers/ Photo: AleX

Sastav The Wailers, koji je svojevremeno , doduše u drugačijoj postavi slavu stekao kao prateći bend kralja regea – Boba Marlija, stiže u Beograd u sklopu turneje “One World“.

Oni će u petak, 15. jula održati koncert u Botaničkoj bašti, a u našu zemlju došli su dan ranije kako bi posetili Banatski Sokolac i videli spomenik Bobu Marliju

Spomenik Bobu Marliju, Banatski Sokolac/ Photo: AleX
Spomenik Bobu Marliju, Banatski Sokolac/ Photo: AleX

Spomenik, delo akademskog vajara Davora Dukića, postavljen je u avgustu 2008. godine (u sklopu 4. Rock Village festivala) u dvorištu osnovne škole.

REGE BEND THE WAILERS 15. JULA U BOTANIČKOJ BAŠTI

U Banatskom Sokolcu, Wailerse su pored predstavnika medija, dočekali ambasadorka Jamajke Deniz Silej i počasni konzul Mirko Miljuš, poželevši im dobrodošlicu i izrazivši zadovoljstvo zbog čvrstih i prijateljskih veza Srbije i Jamajke, koja ove godine proslavlja jubilej – 60 godina postojanja.

The Wailersi su bili oduševljeni Marlijevim spomenikom u prirodnoj veličini, naročito pevač Mičel Brunings koji je izvođenjem numere “Redemption Song” Boba Marlija na holandskom takmičenju The Voice, obezbedio sebi mesto frontmena u bendu:

– Nismo znali šta da očekujemo, a sada smo polaskani što gostujemo u vašoj zemlji i što smo se još jednom uverili koliko naša poruka o ljubavi, miru i jedinstvu stiže do različitih mesta na svetu i nalazi put do srca mnogih ljudi. Mnogo toga lošeg se izdešavalo i dešava se na ovoj planeti – od bolesti do ratova – ali mir, ljubav i jedinstvo su ono što nam svima i uvek treba.

The Wailers/ Photo: AleX
The Wailers/ Photo: AleX

Članovi benda su istakli da su ih naši ljudi primili sa toliko ljubaznosti, pažnje i poštovanja, da jedva čekaju da se 15. jula predstave beogradskoj publici i zajedno sa njom uživaju u sjajnoj muzici po kojoj su The Wailersi poznati.

Kao specijalni gost koncerta u Botaničkoj Bašti, nastupiće Hornsman Coyote, koji će, zajedno sa Jovanom Matićem, frontmenom Deal Arno benda, izvesti njihov zajednički singl “Još uvek ima nade“.

Previous post

P!nk novim singlom "Irrelevant" ustala protiv Zakona o abortusu u Teksasu

Next post

Stigao je "Bijes" Urban Instinkta... Tuzlanski hardcore bend objavio novi album

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.