Home»Muzika»Objavljen “Hellfire”, novi album londonskog trojca black midi

Objavljen “Hellfire”, novi album londonskog trojca black midi

4
Shares
Pinterest Google+
black midi/ Photo: Atiba Jefferson
black midi/ Photo: Atiba Jefferson

Black midi, ekstravagantni i talentovani britanski trio iz južnog Londona, koji čine – Džordi Grip (gitara, vokal), Kameron Pikton (bas, vokal) i Morgan Simpson (bubnjevi), objavio je treći studijski album “Hellfire” (Rough Trade Records).

Članovi benda su se upoznali u BRIT školi za scenske i kreativne umetnosti 2017. godine. Džordi i Met ime benda su preuzeli iz japanskog muzičkog žanra, gde je MIDI datoteka puna toliko nota da njen vizuelni prikaz izgleda potpuno crno.

KANIBALISTIČKA GOZBA I HEROIZAM U RUDARSKOM OKNU… BLACK MIDI PREDSTAVILI NOVI VIDEO SINGL “EAT MEN EAT”

Posle singlova “Eat Men Eat”, “Welcome To Hell” i “Sugar/Tzu”, postalo je očigledno da je koncept novog albuma – priča u prvom licu moralno sumljivih likova. Ili, kako to Grip opisuje: – Ako je “Cavalcade”  bila drama, “Hellfire” je epski akcioni film.

Kroz svoje prethodne albume black midi je razvijao teatralno-muzički narativ svojih pesama. Muzika je bila tu da kroz post punk, prog, indie jazz, funk, hip hop, krautrock i ko-zna-kakve još žanrovske varijacije objasni dramaturgiju tekstova.

– Na albumu “Hellfire“ ima puno ljubavi i emocija – kaže Kameron i dodaje – Svaka pesma ima svoju nežnu, drugu stranu. Mrak izlazi snažno, tu su pakao i Đavoa, ubistva i neprijatne stvari, ali svaka pesma ima i svetlu i tamnu stranu.

black midi/ Photo: Atiba Jefferson
black midi/ Photo: Atiba Jefferson

Stvaranje novog albuma trajalo je šest meseci. “Rodio” se iz rifa na jednoj od najstarijih session svirki grupe, i procvetao u futurističku boksersku dramu “Sugar/Tzu”.

Snaga i moćna produkcija black midi muzike nikada nije bila veća nego na “Hellfire”, delimično zahvaljujući i producentkinji Marti Salogni, koja je sa bendom radila na uvodnoj pesmi s albuma “Cavalcade” – “John L”.

Ali, kao i uvek, vrsta muzike black midi nije toliko važna koliko njen kvalitet. Niti je toliko važno šta mislite o njihovoj muzicii, već kako se osećate u vezi s njom.

Album “Hellfire” već je proglašen za najbolji britanski album godine. Nadograđuje se na melodijske i harmonijske elemente svog prethodnika “Cavalcade”, dok proširuje brutalnost i intenzitet prvenca “Schlagenheim”.

Previous post

Edi Munson je ultimativna zvezda... Prvo ga je hvalila Metallica, a sad je dobio - portret u polju kukuruza

Next post

Džena Džejmison uspela da stane na svoje noge... Legendarna zvezda filmova za odrasle bori se s misterioznom bolešću

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.