Na prodaji rukopisa pesme “Hotel California” hteli da zarade milion dolara… problem je samo što ga poseduju – nelegalno

0
134
Oglasi
The Eagles/Photo: promo
The Eagles/Photo: promo

Trojica muškaraca optužena su za nelegalno posedovanje i pokušaj prodaje rukopisa čuvene grupe Eagles sa stihovima legendardne pesme “Hotel California”, prenose mediji u Sjedinjenim Američkim Državama.

Prema sudskim dokumentima, skoro 100 stranica Henlijevih beleški, uključujući stihove za “Hotel California ” i “Life in the Fast Line”, ukrao je kasnih 70-ih autor angažovan da napiše biografiju slavne grupe.

Glen Horovic, Kreg Inkiardi i Edvard Kosinski sumnjiče seda su nelegalno posedovali rukopise vredne više od milion dolara, kao i da su iste nezakonito planirali da prodaju.

PEVAČ EAGLESA OBJASNIO ZAŠTO BEND VIŠE NEĆE SNIMATI NOVE PESME: TO NIKOG NE ZANIMA, LJUDI SAMO HOĆE DA ČUJU “HOTEL CALIFORNIA”…

Oni su, kako se navodi, lagali aukcijske kuće iznoseći pogrešne tvrdnje o poreklu rukopisa.

– Izmišljali su priče o poreklu dokumenta i njihovom pravu da ih poseduju, a na sudu su se izjasnili da nisu krivi po optužbama – saopštio je okružni tužilac.

EAGLES TUŽE “HOTEL CALIFORNIA” IZ MEKSIKA: NISMO NA NJIH MISLILI, A ONI ZARAĐUJU NA NAŠEM HITU!

Suosnivač grupe Eagles Don Henli u više navrata je pokušao da povrati nestale rukopise, ali bežuspešno, pošto su ga optuženi u tome sprečavali.

Čuvena pesma “Hotel California” objavljena je 1977. godine, a grupa je vremenom postala prepoznatljiva po njoj. Među brojnim obradama ove pesme izdvajaju se one Gipsy Kingsa i Killersa.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime