Home»Muzika»Homeland»Zaječarska Gitarijada od 25. do 27. avgusta, raspisan konkurs za demo bendove… Od gostiju, za sada potvrđeni samo Goblini

Zaječarska Gitarijada od 25. do 27. avgusta, raspisan konkurs za demo bendove… Od gostiju, za sada potvrđeni samo Goblini

5
Shares
Pinterest Google+
Zaječarska gitarijada/ Photo: AleX
Zaječarska gitarijada/ Photo: AleX

Na zvaničnom sajtu Gitarijade u Zaječaru objavljeno je da će se najstariji rok festival u Srbiji, Gitarijada, po 55. put biti održana od 25. do 27. avgusta, kao i da je u toku konkurs za učešće mladih demo bendova.

Pravo učešća na konkursu imaju demo bendovi koji nemaju objavljeno komercijalno izdanje, a prijave se podnose isključivo elektronskim putem – popunjavanjem obrasca na zvaničnom sajtu Gitarijade: www.gitarijada.rs.

“Uz obrazac prijave neophodno je priložiti snimke dve autorske kompozicije u ukupnom trajanju do 10 minuta (mp3/wma/acc), tekstove kompozicija na maternjem jeziku, spisak članova benda sa kontaktima, kratku biografiju i fotografiju benda (jpg)”, ističu organizatori.

55 gitarijada, logo
55 gitarijada, logo

Prema njihovim rečima, bendovi su u obavezi da u prijavi posebno označe kompoziciju koja će biti objavljena na Youtube kanalu Gitarijade.

Prijave za učešće na Konkursu podnose se najkasnije do 25. jula 2022. godine, dok organizator Gitarijade zadržava pravo produženja roka za prijavu.

Lista prijavljenih bendova koji ispunjavaju uslove iz ovog konkursa biće objavljena na zvaničnom sajtu Gitarijade, a među prijavljenim bendovima koji ispunjavaju uslove iz ovog konkursa izvršiće se izbor 10 bendova koji će se takmičiti na Gitarijadi u Zaječaru u dva polufinala 25. i 26. avgusta, dok će finale biti održano 27. avgusta.

Takođe, organizatori ističu da će izbor bendova izvršiti stručni žiri od tri člana koji će obrazovati organizator Gitarijade.

Što se tiče afirmisanih bendova, za sada je jedino poznato da će nastupiti Goblini, jer je ovaj bend to objavio na svojim društvenim mrežama, ali uskoro bi trebalo da budu poznati i ostali izvođači.

Previous post

Miki Rork protiv Toma Kruza: Taj frajer ponavlja iste bezvezne uloge već 35 godina

Next post

Džoni Dep tukao kolegu na snimanju filma, pa se nagodio da ne mora na sud...

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.