Home»Muzika»Bes za ceo svet… Posle više od decenije, grupa Rage Against The Machine krenula na svetsku turneju

Bes za ceo svet… Posle više od decenije, grupa Rage Against The Machine krenula na svetsku turneju

4
Shares
Pinterest Google+
Rage Against the MAchine/Photo: screenshot
Rage Against the MAchine/Photo: screenshot

Grupa Rage Against the Machine započela je svoju “Public Service Announcement” turneju koncertnom u Viskonsinu 9. jula, obeležavajući prvi zajednički nastup benda nakon više od decenije.

“WAKE UP” RATM U NOVOM “MATRIXU”, ALI U DRUGAČIJOJ VERZIJI…

Bend je prošao kroz set listu od 16 pesama na kojoj su klasici poput “Bulls on Parade”, “Sleep Now in the Fire”, “Guerrilla Radio” i “Killing in the Name”. Takođe su izveli svoju obradu Springstinove “The Ghost of Tom Joad”, kao i nekoliko numera koje nisu uživo svirane još od 2008. – “Tire Me”, “Without a Face” i “War Within a Breath”.

Prema magazinu Rolling Stone, bend se nije obratio publici tokom nastupa, ali su imali intenzivne vizuale na ekranima iza njih – uključujući zapaljeni policijski automobil u El Pasu i grupu izbeglica u čamcu; u jednom trenutku se pojavila poruka “Abort the Supreme Court”.

Članovi Rage Against the Machine poslednji put su zajedno bili na sceni 30. jula 2011. u Los Anđeles memorijal Koloseumu. Tri četvrtine benda – gitarista Tom Morelo, basista Tim Komerford i bubnjar Bred Vilk, između 2016. i 2019. svirali su u grupi Prophets of Rage, u kojoj su im se pridružili reperi Chuck D iz sastava Public Enemy i B-Real iz grupe Cypress Hill. U međuvremenu, pevač Zak da le Roča, jedini član sastava koji se nije priključio projektu Prophets of Rage – sporadično je učestvovao u pesmama drugih izvođača, uključujući hip hop duo Run the Jewels, koji nastupaju sa Rage Against the Machine na novoj turneji.

Članovi grupe prvobitno su planirali da se ponovo ujedine i krenu na truneju 2020. godine, ali je pandemija virusa covid-19 dva puta pomerala datum početka turneje. Prva faza, koja uključuje datume u SAD i Evropi, trebala bi da potraje do septembra. Drugi deo turneje koja je kompletno u Americi, počeće u februaru 2023. i završiće se početkom aprila.

KOLIKO JE OVO, NEKAKO, NAOPAKO… I GENIJALNO, ZAR NE? “KILLING IN THE NAME OF” RATM JE, VEROVALI ILI NE, NAJPOPULARNIJA BOŽIĆNA PESMA SVIH VREMENA U VELIKOJ BRITANIJI

Najbliže fanovima iz regiona kultni sastav biće 17. septembra kada nastupaju u zagrebačkoj Areni.

Previous post

Brkovi na 29. Festivalu evropskog filma Palić

Next post

A za kraj Exita... Žestoki metalci, ljuti pankeri, zdrava Konstrakta i misterija nestanka Džejmsa Artura

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.