Home»Muzika»Sećate li se norveške grupe A-Ha? Sada se vraćaju na scenu, a prvo je stigao video singl “I’m In”

Sećate li se norveške grupe A-Ha? Sada se vraćaju na scenu, a prvo je stigao video singl “I’m In”

5
Shares
Pinterest Google+
a-ha/Photo: promo Stian Andersen
a-ha/Photo: promo Stian Andersen

Slavni norveški trio A-Ha vratio se na muzičku scenu posle 7 godina pauze. Tvorci velikog hita “Take On Me” objavili su novi singl “I’m In” koji je uvod u njihov idući album “True North” koji će izaći 21. oktobra 2022. godine.

Magne Furuholmen, član benda A-ha, izjavio je da je “I’m In” pesma o potpunoj posvećenosti i pružanju pažnje nekome ko je uznemiren. Prava posvećenost, po Furuholmenu, čin je vere u drugo ljudsko biće. Govori kako smo svi svesni da je izrazito teško dati nekome podršku, ali je upravo ona bitna kako bi se dogodilo nešto vredno – prijateljstvo, ljubav, karijera, samousavršavanje ili promena.

SEĆATE LI SE VELIKOG HITA GRUPE A-HA “TAKE ON ME” I SJAJNOG SPOTA S LIKOVIMA KOJI IZLAZE IZ STRIPA… E SADA JE TAJ SPOT DOBIO 4K VERZIJU

“I’m In” biće deo novog albuma “True North” koji će imati dvanaest pesama. Iza njih šest stoji Magne Furuholmen, a preostalih šest napisao je Pol Vaktar-Savoj, takođe član benda. Na albumu će se, uz članove benda, mčuti i Arctic Philharmonic, norveški orkestar, koji je specijalni gost. Naslov izdanja povezuje se s mestom na kojem je delo snimano, odnosno, s norveškim gradom Bodo koji se nalazi 90 km iznad arktičkog kruga.

a-ha_im_in, cover
a-ha_im_in, cover

Ime inspirisano prvim arktičkim gradom koji će 2024. postati evropska prestolnica kulture koristiće se i u dokumentarcu.  Pol Vaktar-Savoj o dokumentarcu je rekao:

– Prvo smo imali ideju da snimimo jednu “živu” probu benda, onda smo poželeli da zabeležimo snimanje albuma u studiju, a onda se ideja proširila na to da, osim albuma predstavimo i gradić u kome smo snimali, koji je portret života na Severu, što nas je dovelo do multidimenzionalne priče u čijem srcu je naša povezanost s prirodom koja nas okružuje. Reditelj filma je naš dugogodišnji saradnik Stian Andersen, a spot za “I’m In” definiše i prikazuje duboko upečatljivu i neobjašnjivu oblast pravog Severa.

Pogledajte spot za “I’m In”:

Previous post

Fanovi na Tvrđavi dočekali Kalvina Harisa, Konstrakta večeras prva domaća headlinerka u istoriji Exita...

Next post

Monday Blues #74... Đuka i Bojan 11. jula na Platou Milana Mladenovića

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.