Home»Muzika»Fanovi na Tvrđavi dočekali Kalvina Harisa, Konstrakta večeras prva domaća headlinerka u istoriji Exita…

Fanovi na Tvrđavi dočekali Kalvina Harisa, Konstrakta večeras prva domaća headlinerka u istoriji Exita…

7
Shares
Pinterest Google+
EXIT 2022 Main Stage photo Marko Edge
EXIT 2022 Main Stage photo Marko Edge

Glavna bina Exita sinoć je svetu poslala potvrdu da je ovogodišnje izdanje festivala stvarno jedno od najjačih, kako je i najavljivano.

Na Petrovaradinsku tvrđavu svoj ultimativni megahit soundtrack doneo je glavom i bradom Kalvin Haris. Gotovo 55.000 fanova prošlo je festivalske kapije kako bi svedočili istorijskom momentu, besprekornom pop spektaklu u izvođenju najuspešnijeg DJ-a i producenta svih vremena, na njegovom prvom dolasku u Srbiju.

VIJJJJUUUU… ROLERKOSTER NIKA KEJVA I EKIPE NA TVRĐAVI ILI KAKO PREOBRATITI JEDNOG SKEPTIKA

Naravno, nisu se samo zaustavili na Harisu. Svoj veliki doprinos uspehu ove sjajne noći  dali su i Boris Brejcha, Disciples, Ofenbach i Acraze, kao i stotine izvođača na svim binama i zonama širom Tvrđave. Savršena subota popločala je put za još jedan antologijski momenat koji će se dogoditi upravo danas. Ana Đurić Konstrakta biće prva domaća headlinerka u istoriji Exita.

Arsenal fest 2. jul 2022 - Konstrakta/Photo: AleX
Arsenal fest 2. jul 2022 – Konstrakta/Photo: AleX

Premijera njenog specijalnog nastupa započeće na Glavnoj bini u 23:30, a uz Konstraktu, najjača imena super jakog finalnog dana čine Zhu, Alok, Satori, Monolink, Sepultura, Blind Channel, Joel Corry i ukrajinski duo Artbat, čijim završnim setom će se zatvoriti festival.

Treća festivalska noć na Glavnoj bini protekla je u znaku i zvuku hitmejkera i spektakularnih setova koje su, pored ultimativnog headlinera Kalvina Harisa, doneli i Disciples, Ofenbach i ACRAZE. Očekivanja od prvog performansa globalnog producentskog fenomena Kalvina Harisa u Srbiji, upravo na Glavnoj bini EXIT festivala, obostrano su više nego ispunjena –publici je isporučio spektakl svetskih razmera, što mu je uzvraćeno najrasplesanijim i najmnogoljudnijim podijumom od otvaranja ovogodišnjeg festivala! Desetine hiljada fanova jednoglasno je pevalo stihove hitova “One Kiss”, “This Is What You Came For”, “Summer”, “Blame It On Me”, “We Found Love” i mnogih drugih koji su se zavrteli tokom jednoipočasovnog nastupa najuspešnijeg DJ-a na svetu.

Boris Brejcha photo Marko Edge
Boris Brejcha photo Marko Edge

Mts Dance Arena još jednom je bila utočište najkvalitetnijeg elektronskog zvuka, čiji su predstavnici prethodne večeri bili Mochakk, Blond:Ish i Mathame, a snažni program krunisao je jedan jedini Boris Brejcha. Visa Fusion bina donela je fuziju starog i novog, domaćeg, regionalnog i internacionalnog alternativnog zvuka, koji su predstavili britanski Coach Party, beogradski Vizelj i riječki Paraf, dok je kraj večeri doneo potpunu žanrovsku promenu u stilu Djaikovskog. Nova, apgrejdovana lokacija No Sleep Novi Sad bine pretvorena je u plesni podijum kultnog berlinskog kluba Watergate koji su predstavljali Adana Twins, Andhim, Stephan Jolk, Biesmans Live, Jamiie i Kristin Velvet.

Boris Brejcha photo Marko Edge
Boris Brejcha photo Marko Edge

Poslednje festivalske večeri na Glavnoj bini Sepultura će pojačati distorziju na najjače, Blind Channel će nastaviti u istom stilu i doneti prošlogodišnji evrovizijski  hit “Dark Side”, ali i druge pesme sa novog albuma, nakon čega će Main stage krunisati Ana Đurić Konstrakta, prva domaća headlinerka u istoriji Exita. Drugi deo noći biće rezervisan za plesanje do ranih jutarnjih sati uz  najveće hitove koje donose Joel Corry, Alok i Zhu.

Ofenbach photo V.Velickovic
Ofenbach photo V.Velickovic

Mts Dance Arenu obeležiće lajv izvođenja Monolinka, Satorija i Stephana Bodzina, a za zatvaranje bine, ali i celog ovogodišnjeg izdanja EXIT festivala biće zadužen ukrajinski duo ARTBAT. Na Visa Fusion binu stiže poslednji lučonoša The Ramonesa – Marky Ramone, pored kog će nastupiti turski alternativni sastav She Past Away, zagrebački pank folk bend Brkovi, dok će ukus irske doneti domaćini Orthodox Celts. Još jednu neprospavanu noć i kultnu CODE žurku na No Sleep Novi Sad doneće Fabrik Madrid, jedan od 100 najboljih klubova u svetu, ispred kog će nastupiti Airod, SHDW & Obscure Shape i Indira Paganotto. Na Gang Beatsu rime će bacati Kene Beri x Spejs Noksi, Bore Balboa, Grše, Klika, Traples, FTP i Rodjeni.

 

Previous post

Sunovrat nekad najlepše pevačice sveta... Lana del Rej prošla je život u prikolici, rehab sa 14 godina, operacije i svi su verovali da se izvukla, ali...

Next post

Sećate li se norveške grupe A-Ha? Sada se vraćaju na scenu, a prvo je stigao video singl "I’m In"

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.