Home»Muzika»Wardruna pred koncert 11. jula na Tašu: Nismo mašinerija, želimo da se povežemo s publikom

Wardruna pred koncert 11. jula na Tašu: Nismo mašinerija, želimo da se povežemo s publikom

6
Shares
Pinterest Google+
Wardruna/Photo: Ester Segarra
Wardruna/Photo: Ester Segarra

Norveški bend Wardruna će konačno, posle dva otkazana termina zbog pandemije, po prvi put u karijeri održati koncert u Beogradu 11. jula od 20.30h na stadionu Tašmajdan.

Nordic Night Open Air Tour 2022 je naziv njihove evropske turneje u okviru koje će održati samo 11 koncerata, a Beograd je jedini grad u regionu gde će nastupiti. Poznati su po tome što održavaju mali broj koncerata tokom godine, tako da su uglavnom rasprodati, a za prvi beogradski koncert ima još ulaznica za tribine koje se mogu kupiti preko online platforme https://www.tickets.rs/program/wardruna-1109.

Na dan koncerta od 17h karte će biti dostupne i na blagajni stadiona Tašmajdan, a organizator koncerta Charm Music je omogućio da mlađi od 23 godine ulaznice za tribine mogu kupiti po posebnoj ceni od 1.800 dinara.

Wardruna/Photo: Ole Johs. Brye
Wardruna/Photo: Ole Johs. Brye

– Veoma sam uzbuđen što ćemo nastupiti u Beogradu. Tokom proteklih nekoliko godina dobili smo mnogo poruka iz ovog regiona. Dobar je osećaj što ćemo konačno posetiti Srbiju. Uvek je zanimljivo posetiti nova mesta, izvoditi pesme i povezati se s ljudima. Nismo mašinerija i naši nastupi nisu statični. Svaki koncert je drugačiji, zato što nastupi nisu monolozi. Nastupi su dijalozi. Povežete se sa prostorom i ljudima i podelite trenutak, tako da se stvarno radujem susretu – rekao je osnivač grupe Einar Selvik pred nastup u Beogradu.

Bend Wardruna u Srbiji ima veliki broj poštovalaca i vernu publiku, što pokazuje činjenica da ljudi čak tri godine čuvaju ulaznice za njihov koncert. Bivši norveški metalci, predvođeni Einarom Selvikom, već godinama stvaraju muziku koju izvode na tradicionalnim instrumentima, ali i raznim objektima iz prirode, pokušavajući da publici približe nordijsku tradiciju i mitove. Oni su i obučeni u prastare kostime, a trude da muzikom prenesu poruke prirode, pronalazeći ono spiritualno u njoj i nalazeći davno izgubljeni balans. Svojom muzikom ukazuju na činjenicu da je odnos prema sebi i prirodi nekada bio mnogo odgovorniji.

Popularizaciji njihovog stvaralaštva je svakako doprinela serija “Vikinzi”, za koju su Einar Selvik i Wardruna komponovali muziku i zato publika širom sveta željno očekuje svaki njihov koncert. Magiju skandinavskog folka će osetiti i beogradska publika 11. jula na stadionu Tašmajdan.

Previous post

Preminuo glumac iz serije "Porodice Soprano"... postoji razlog zbog kojeg je tako dobro glumio mafijaša

Next post

Klepton objavio pesmu "Pompous Fool", svi misle da je posvećena Borisu Džonsonu

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.