Home»TV»Preminuo glumac iz serije “Porodice Soprano”… postoji razlog zbog kojeg je tako dobro glumio mafijaša

Preminuo glumac iz serije “Porodice Soprano”… postoji razlog zbog kojeg je tako dobro glumio mafijaša

4
Shares
Pinterest Google+
Toni Siriko u Sopranosima/Photo; HBO promo
Toni Siriko u Sopranosima/Photo; HBO promo

Toni Siriko, najpoznatiji po ulozi u seriji “Porodica Soprano”, preminuo je juče u 80. godini.

Publika ga je zapamtila po ulozi Polija Gvaltijerija, zvanog “Poli Volnats”, jednog od poručnika porodice Soprano.On je na savršeni način odglumio prostog i pomalo nestabilnog mafijaša, kog je publika obožavala zbog duhovitih opaski.

STIVEN VAN ZANT OTKRIO: DRUŽENJE S BRUSOM SPRINGSTINOM MI JE POMOGLO DA BUDEM DOBAR U SOPRANOSIMA

Toni Siriko je rođen u Bruklinu 29. jula 1942. godine. U mladosti je često imao problema sa zakonom, a prvi put je uhapšen kada je imao sedam godina zbog krađe sitnine u prodavnici.

Šezdesetih godina je povezivan sa mafijom, i bio je poznat pod nadimkom “Džunior”.

IZLETELO MU… AUTOR “SOPRANOVIH” SLUČAJNO OTKRIO ŠTA SE ZAPRAVO DESILO SA TONIJEM

Hapšen je ukupno dvadeset osam puta, a dva puta je i osuđen, prvi put zbog ilegalnog nošenja vatrenog oružja, a drugi put zbog učestvovanja u oružanoj pljački.

Interesovanje za glumu je pokazao za vreme služenja druge zatvorske kazne u zatvoru “Sing Sing”, tačnije kada je zatvor posetila putujuća grupa glumaca pod nazivom “Pozorište Zaboravljenih” koju su uglavnom činili bivši robijaši.

Svoju prvu ulogu je ostvario u filmu “Ludi Džo” 1974. godine. U toku glumačke karijere pojavio se u više filmova koji su imali uspeha kako kod kritičara, tako i po zaradama, među kojima su “Mrtvi predsednici” iz 1987. i “Dobri momci” iz 1990. godine.

Sirikov menadžer Bob Mekgauen rekao je za njega da je “veoma odan i dobar klijent koji je uvek pomagao ljudima kojima je pomoć bila potrebna”.

Sirikov prijatelj i kolega iz serije Sopranovi Majkl Imperioli napisao je na Instagramu: “Boli me da napišem da je moj dragi prijatelj, kolega i partner u kriminalu, veliki Toni Siriko, umro danas. Toni je bio kao niko drugi: bio je jak, odan i čovek velikog srca, kao niko koga sam poznavao. Bio sam uz njega, zajedno smo prošli toliko mnogo stvari, i dobrih i loših. Ali uglavnom dobrih. Mnogo smo se smejali. Pronašli smo naš odnos kao Kristofer i Poli, i ponosan sam da kažem da sam najbolje i najlepše radio sa mojim dragim drugarom Tonijem. Nedostajaće mi zauvek. On je zaista nezamenjiv. Šaljem ljubav njegovoj porodici, prijateljima i obožavaocima. On je bio voljen i nikad neće biti zaboravljen. Srce mi je slomljeno danas”.

Previous post

Od Monteverdija do Verdija... Koncert vokalne muzike 15. jula na Kolarcu

Next post

Wardruna pred koncert 11. jula na Tašu: Nismo mašinerija, želimo da se povežemo s publikom

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.