Home»Film»Dok’n’Ritam i Nektar OK Fest predstavljaju program OK Cinema zone na Tjentištu

Dok’n’Ritam i Nektar OK Fest predstavljaju program OK Cinema zone na Tjentištu

4
Shares
Pinterest Google+
OK Cinema Zona/ Photo: Promo
OK Cinema Zona/ Photo: Promo

Nektar OK Fest ove godine u saradnji sa Festivalom muzičkog dokumentarnog filma Dok’n’Ritam u OK Cinema Zoni predstavlja projekcije dokumentarnih filmova, usko vezanih za muzičku industriju koji su poslednjih godina nagrađeni na ovom festivalu.

Festival muzičkog dokumentarnog filma Dok’n’Ritam prvi je ovakav festival u Srbiji, koji postoji od 2016. godine. Sastoji od  takmičarskog i revijalnog dijela.

U takmičarskom delu, za nagrade – nagradu žirija i nagradu publike, takmiče se dokumentarni filmovi čija je tema muzika.

Ove godine u OK Cinema Zoni Nektar OK Festa biće prikazano 5 filmova sa ovog festivala, koje će publika moći da pogleda tokom trodnevnog programa.

OK Cinema Zona/ Photo: Promo
OK Cinema Zona/ Photo: Promo

U petak 15. jula u bioskopu na otvorenom na jednoj od najljepših lokacija na Tjentištu, biće prikazani filmovi “Pobednici su dosadni“, koji je pobedniči film festivala Dok’n’Ritam prema glasovima publike 2018. godine, o Žikici Simiću, kultnom voditelju emisije “Tajanstveni voz“.

Iste večeri publika će uživati u projekciji “Suženi snovi – Repetitor u CZ-u” o sada već legendarnom koncertu beogradskog punk rock sastava Repetitor koji je održan 2017. godine u Okružnom zatvoru u Beogradu.

U subotu 16. jula na repertoaru je dokumentarni film “Viktorija, 15“, o mladoj devojci Viktoriji, bubnjarki iz Smedereva.

Ljubitelji filma, u nedelju 17. jula uživaće u projekcijama dva filma. Prvi na redu je dokumentarni film “Njujork, hodočašće”, svojevrsno hodočašće u Njujork, kolevku hip hop kulture. Ovaj dokumentarac ispunjen muzikom iz zlatnog doba hip hopa i slikama geta i mestima na kojima je hip hop izrastao, daje slike grada doživljenog od strane momka koji je odrastao s ovom vrstom muzike, i došao sa dugog kraja sveta, sa željom da spozna korjene kulture koja ga je oblikovala.

Druga projekcija poslednjeg festivalskog dana je “Uskrs, grad i rokenrol“. Uskršnji rok maraton je festival koji se u Šapcu organizuje na Uskrs od 1993. godine. Priča o festivalu je i priča o samom gradu i šabačkoj rok sceni u poslednje tri decenije.

Uz odličan muzički program, promocije knjiga, kao i adrenalinski doživaljaj nacionalnog parka Sutjeska, program OK Cinema Zone upotpunjuje sadržaj festivala, i ljubiteljima sedme umetnosti pruža jedinstven doživljaj filmskih projekcija na otvorenom, pod zvezdanim nebom na Tjentištu.

Previous post

Rokenrol bez granica... Počinje Border rok festival u Kladovu, uz bendove iz Rumunije, Francuske i Srbije

Next post

Manic Street Preachers objavili playlistu novih i izgubljenih pesama, obrada i B-strana... kakvih sve bisera tu ima

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.