Home»Muzika»Prljavo kazalište zakazalo koncert, ako ga održe pod tim imenom, Houra i Bodalec platiće masnu kaznu…

Prljavo kazalište zakazalo koncert, ako ga održe pod tim imenom, Houra i Bodalec platiće masnu kaznu…

4
Shares
Pinterest Google+
Prljavo kazališe/Photo: wikipedia.org
Prljavo kazališe/Photo: wikipedia.org

Uskoro, tačnije 30. jula, Prljavo kazalište trebalo bi da održi koncert u konobi Kamen, u mestu Crno blizu Zadra. Organizatori su taj veliki događaj, jer popularni bend u njihovom prostoru nastupa prv puta, ponosno najavili na društvenim mrežama gde su napisali:

“Što svijet rastavi, Kamen sastavi, što Kamen sastavi, ni Bog ne rastavi… Dragi prijatelji, po prvi put u naš čarobni vrt dolazi Prljavo kazalište”, stoji u najavi koncerta.

Objava na FB stranici konobe Kamen
Objava na FB stranici konobe Kamen

– Biće to veče za pamćenje. Koncert će trajati od 20 od 02 sata – kaže Hrvoje Lerga iz konobe Kamen, koji, naravno, čita novine pa je upoznat s trvenjima u čuvenom rock and roll bendu.

– Sve ja to pratim, ali to nisu moje stvari. Kao ugostitelj koji vredno i pošteno radi svoj posao profesionalno sam dogovorio uslove nastupa Prljavog kazališta s menadžerom Damirom Ramljakom Tigrom, pa se, naravno, i ugovorno osigurao – kaže Lerga po kome nastup Prljavog kazališta u Crnom nije sporan.

DONETA ZVANIČNA PRESUDA: PRLJAVO KAZALIŠTE VIŠE NE SME DA SE ZOVE PRLJAVO KAZALIŠTE

Ali, da li je zaista tako i hoće li bend uprkos sudskoj odluci i dalje svirati i pevati pod imenom Prljavo Kazalište? Da podsetimo, iako je Jasenko Houra u ponedeljak rekao kako će bend nastupati kao i do sada, s obzirom na privremenu meru izrečenu 1. jula u Zagrebu od strane Trgovačkog suda – kojom se nalaže Jasenku Houri i Mladenu Bodalcu da prestanu s radnjama kojima se povređuju registrovani žigovi predlagača osiguranja Tihomira Fileša i to na način da Houra i Bodalec prestanu da pružaju usluge koje se odnose na kulturne delatnosti odnosno delatnost muzičkih koncerata, izvedbe muzike, produkcije zvučnih zapisa, snimanja muzike i sličnih delatnosti, sve pod nazivom Prljavo kazalište, Prljavci ili drugim sličnim nazivom – pitanje je pod kojim će imenom bend 30. jula nastupiti u konobi Kamen.

ADVOKAT JASENKA HOURE: GRUPA SE NIJE RASPALA, BREND PRLJAVO KAZALIŠTE NIJE NIČIJA LIČNA SVOJINA…

Jer, ako odluče Houra i Bodalec da tamo dođu kao Prljavo kazalište, to bi moglo skupo da ih košta. Naime, prema privremenoj meri, koja stupa na snagu dostavom rešenja i traje do pravosanažnog okončanja spora, u slučaju kršenja sudske odluke određuje se novčana kazna. I to ne mala. Ukoliko muzičari ne postupe po ovom sudskom rešenju, za svaku pojedinačnu povredu Houra će biti kažnjen s 30.000 kuna (oko 4.000 evra), a Bodalec s 10.000 kuna (oko 1.300 evra).

– Što se sudske odluke tiče, nisam za sada još ništa službeno i konkretno dobio, a s kolegama iz benda sam u telefonskom kontaktu. Sve će se znati na vreme – kaže ovim povodom Bodalec.

HL/Izvor: jutarnji,.hr

Previous post

Sve je spremno za Exit... Pročitajte najvažnije informacije o ovogodišnjem izdanju festivala

Next post

Garden Sessions... Kolja i Grobovlasnici 23. jula u Jevremovcu

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.