Home»Muzika»Rege bend The Wailers 15. jula u Botaničkoj bašti

Rege bend The Wailers 15. jula u Botaničkoj bašti

4
Shares
Pinterest Google+
The Wailers/ Photo: Promo
The Wailers/ Photo: Promo

Poznati rege bend The Wailers održaće koncert u petak, 15. jula u Botaničkoj bašti povodom obeležavanja 60 godina nezavisnosti Jamajke.

Kao specijalni gost koncerta nastupiće Hornsman Coyote, koji će, zajedno sa Jovanom Matićem, frontmenom Deal Arno benda, izvesti njihov zajednički singl “Još uvek ima nade“.

Sastav The Wailers koji je, svojevremeno, u drugačijoj postavi slavu stekao kao prateći bend kralja regea Boba Marlija, stiže u Beograd u sklopu turneje “One World“.

Koncert je podržao je, kao pokrovitelj, konzulat Jamajke u Beogradu, nastavljajući, na taj način, tradiciju zbližavanja kultura dve prijateljske zemlje.

Dodatnu vrednost tome daju studenti sa Jamajke koji već više godina, u sklopu programa Vlade Srbije, “Svet u Srbiji“, studiraju u Beogradu.

Najavljujući koncert, iz konzulata Jamajke u Beogradu isticu da je Jamajka postojbina reggae zvuka, kao i da “Rege muzika ima veliki broj ljubitelja u našoj zemlji, i ovo je jedinstvena prilika da zajedno uživamo u čarobnim zvucima koji dolaze sa Jamajke“.

Legendarsni sastav Bob Marley And the Wailers oformljen je davne 1963. godine, a rad sa kraljem regea potrajao je sve do njegove smrti, 1981.

Jedan od članova pratećeg Marlijevog benda, Aston Baret, osnovao je novu The Wailers postavu 1989. koja se, tokom vremena stalno menjala.

Objavili su četiri studijska albuma, a aktuelni “One World“ (2020) prekinuo je diskografsku pauzu posle 26 godina. Ovo izdanje je nominovano za Gremi nagradu 2021. u kategoriji “Najbolji rege album“.

Ulaznice za koncert Wailersa u Botaničkoj bašti koštaju 1.500 dinara, dok će na dan koncerta cena biti 2.000 dinara.

Previous post

Kad Dejvu Mastejnu popuste nervi... Pogledajte kako je ragovao lider Megadetha na grešku tehničara na koncertu u Barseloni

Next post

Prvi put u Srbiji: Digitalna ulična igra "U kom filmu igraš?"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *