Home»Film»Prvi put u Srbiji: Digitalna ulična igra “U kom filmu igraš?”

Prvi put u Srbiji: Digitalna ulična igra “U kom filmu igraš?”

4
Shares
Pinterest Google+

Povodom održavanja 29. Festivala evropskog filma Palić, Otvoreni univerzitet Subotica najavio je digitalnu uličnu igru /nagradno takmičenje koje će se, na ulicama Subotice odvijati od 4. do 20. jula 2022. godine.

Ulična igra “Ukom filmu igraš?” inspirisana je evropskim filmom i dobitnicima nagrade Aleksandar Lifka.  Predstavlja inovativnu formu zabave i zasnovana je na geolokaciji vašeg mobilnog telefona.

Igrači se kreću po centru grada, laganom kratkom šetnjom posećuju osam lokacija – na kojima se nalaze zadaci i gledaju video klipove inspirisane filmovima dobitnika nagrade Lifka – pokušavajući da reše misteriju gde je nestao poznati subotički glumac.

Šta se desilo sa Markom (koga glumi Vladimir Grbić) – otkrićete ako ispratite priču o njegovoj sudbini, od dečka iz kraja do poznate filmske zvezde. Saznaćete i koja je cena slave i čega sve treba da se odreknete kako biste je postigli.

“U kom filmu igraš” je zapravo i svojevrstan psihološki test u kome se, na osnovu vaših odgovora tokom igre, određuje i vaš profil ličnosti. Da li ste spremni za slavu i moć? Imate li ono što je potrebno za velike životne igre? Ili možda treba razmišljati drugačije?

Ovu kreativnu digitalnu igru koja se igra na ulicama Subotice, učinili su jedinstvenom subotički glumci Vladimir Grbić,  Stefan Orovec, Kristina Jakovljević, Zoran Bučevac, Andor Kovač Nemeš, Viktorija Palfi, Arpad Černik, Uroš Mladenović i Srđan Sekulić.  Video produkciju potpisuje Dinovizija.

U kom filmu igraš vizual/ Photo: Promo
U kom filmu igraš vizual/ Photo: Promo

– Ova vrsta ulične digitalne igre je nešto što su do sada obično imali veliki gradovi u Evropi i svetu – ali smatramo da naša verzija ove forme kulturnih/turističkih aktivnosti, kreativnošću nadmašuje mnoge od njih.  Subotica i Festival evropskog filma Palić – ovim projektom ulaze u red gradova i manifestacija koje se služe inovativnim digitalnim tehnologijama – poručili su organizatori festivala.

Da biste učestvovali u igri i nagradnom konkursu potrebno je da na svom mobilnom telefonu otvorite stranicu www.tvojfilm.rs i krenete tragom od prve lokacije u igri.

Ova ulična igra se igra uz pomoć mobilnog telefona. Potrebno je samo da pre početka uključite geolokaciju i sledite instrukcije.  Zadaci se uključuju automatski kada dođete na traženu lokaciju. Ukoliko ste u mogućnosti, ponesite i slušalice zarad potpunijeg doživljaja. Svi učesnici nagradnog takmičenja imaju priliku da osvoje vrednu nagradu – laptop računar.

Igra započinje na Železničkoj stanici – gde je prva lokacija u šetnji po centru grada. Ako uspete da pronađete sve lokacije, odgovorite na sva pitanja a zatim uradite i poslednji zadatak – laptop računar može biti vaš.

Igru je osmislila i za Festival evropskog filma Palić, osmislila i proizvela beogradska agencija NextGame, jedan od retkih digitalnih kolektiva u zemlji specijalizovan za hibridne projekte koji se dešavaju i u javnim gradskim prostorima i u digitalnom okruženju.

Photo: pixabay.com
Photo: pixabay.com
Previous post

Rege bend The Wailers 15. jula u Botaničkoj bašti

Next post

Patrijarh Porfirije otkrio rokersku stranu svoje ličnosti: Od Dilana, Koena i Zeppelina do Caneta i Idola, ovo je njegovh 10 omiljenih pesama

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *