Home»Muzika»Njoj su se baš desile “čudnije stvari”… Kejt Buš zaradila više od 2 miliona dolara otkako se “Running Up That Hill” našla u “Stranger Things”

Njoj su se baš desile “čudnije stvari”… Kejt Buš zaradila više od 2 miliona dolara otkako se “Running Up That Hill” našla u “Stranger Things”

5
Shares
Pinterest Google+
Kejt Buš/Photo: YouTube screenshot
Kejt Buš/Photo: YouTube screenshot

Kejt Buš je ostvarila procenjene prihode od 2,3 miliona dolara sa svojom pesmom “Running Up That Hill”, zahvaljujući njenoj upotrebi u seriji “Stranger Things 4”.

Kako je izvestio CBS, web-sajt o muzičkim podacima Luminate procenio je da je Bušova ostvarila veliki porast honorara od ponovnog porasta popularnostinjenog hita iz 1985. godine. Prema Music Business Worldwideu, ona je verovatno sama zadržala najveći deo tog prihoda, pošto poseduje autorska prava na svoje snimke.

LOŠA PROCENA GODINE… KRISTIJAN BEJL OTKRIO DA JE PESMA KEJT BUŠ ISEČENA IZ FILMA “TOR: LJUBAV I GROM”

Otkako se pojavila u majskom delu četvrte sezone “Stranger Things”, pesma je oborila tri Ginisova svetska rekorda, dostigla broj jedan u Australiji, Novom Zelandu i Švajcarskoj i u jednom trenutku bila pesma sa najviše streaminga na planeti.

BILO JE SAMO PITANJE KO ĆE PRVI… HELSI OBRADILA PESMU KEJT BUŠ “RUNNING UP THAT HILL”

Vesti o zaradi Kejt Buš stižu kada je pesma “Running Up That Hill” ušla u svoju treću nedelju na broju jedan na zvaničnoj britanskoj listi singlova, a Buš je to opisala kao “malo nadrealno”.

– Jednostavno ne mogu da verujem – broj 1 već treću nedelju. Svi smo tako uzbuđeni! U stvari, sve to počinje da izgleda pomalo nadrealno – rekla je Buš na svojoj web stranici tokom vikenda, dodajući da je završila sa gledanjem “Stranger Things 4”.

EDI MUNSON IZ “STRANGER THINGS” NA JAKNI NOSI ORIGINALNI PATCH RONIJA DŽEJMSA DIJA… EVO KAKO JE DOŠLO DO TOGA

– Videla sam samo scene koje su direktno uključivale upotrebu muzike i tako nisam znala kako će se priča razvijati ili razrešiti. Sada, pošto sam videla celu ovu poslednju seriju, osećam se duboko počašćenom što je pesma izabrana da postane deo njihovog putovanja na rolerkosteru – napisala je ona.

– Ne mogu da zamislim koliko je teškog rada uloženo u stvaranje nečega u ovim razmerama. Zadivljena sam. Napravili su nešto zaista spektakularno.

Fanovi “Strangers Things” sada mogu da streamuju zvaničnu muziku za četvrtu sezonu, a tu su Metallica i ‘Master Of Puppets’, Siouxsie And The Banshees i ‘Spellbound’, Džejms Tejlor i ‘Fire And Rain’, Rik Derindžer i ‘Rock And Roll’, ‘Running Up That Hill’i još mnogo toga. CD i verzija na vinilu bi trebalo da stignu kasnije ove godine.

HL/Izvor: nme.com

Previous post

Doneta zvanična presuda: Prljavo kazalište više ne sme da se zove Prljavo kazalište

Next post

"Prvih 50"... Uz vatromet, fanfare i defile filmskih ekipa otvoren jubilarni Filmski festival u Sopotu

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.