Home»Muzika»Homeland»Posle pet godina diskografske pauze Tijan predstavio “Zemlju bez sna“

Posle pet godina diskografske pauze Tijan predstavio “Zemlju bez sna“

7
Shares
Pinterest Google+
Tijan/ Photo: Promo (TIOLI)
Tijan/ Photo: Promo (TIOLI)

Pet godina posle debi albuma “Moja tamna strana“ (oktobar 2017) i plasmana u finale “Kupa 202“ bend Tijan snimio je i drugo studijsko izdanje.

Novi album pod nazivom “Zemlja bez sna“ objavljen je za najstariju srpsku nezavisnu izdavačku kući Take It Or Leave It Records.

Materijal je sniman 2019. godine i bio je spreman već početkom 2020, ali se od objavljivanja odustalo zbog globalne pandemije.

Tijan Popović, autor i pevač, nastupao je krajem 2019. godine sa svojim bendom Anagram u Beču kao predgrupa Bajagi i instruktorima i tom prilikom je uživo izveo prvu autorsku pesmu “Kiseonik“ koja je posle toga premijerno puštena u etar u radio emisiji “Noćobdijanje sa Billy Kingom“ na RTV Vojvodina, u kojoj je Tijan gostovao, a spot je objavio u prvoj noći policijskog časa.

Album cover/ Photo: Promo
Album cover/ Photo: Promo

Od numera koje su slušaoci imali priliku da čuju na talasima Radio Beograda 202 našle su se: “Ksenofobija”, “Lik sa kamena”, “Paranoja i Hospitalizacija, a spotove možete da pogledate na Tijanovom zvaničnom YouTube kanalu.

Provereni tim koji je radio na materijalu za album činili su stalni Tijanovi saradnici u studiju Paradox u Smederevu: Marko Milojević na bubnjevima i Srđan Branković koji je odradio kompletnu produkciju, gitare i bas.

Ekipi se pridružila i Nevena Branković koja je svojim vokalom ulepšala baladu “Lik sa kamena“, a svoj doprinos kao solo gitarista u pesmi “Hidroelektrana“ dao je i Bojan Milojević Boca.

Sve tekstove je napisao Tijan osim pesama “Kiseonik“ i “Mesec“ čiji je autor Jasmina Ilić. Omot albuma je uradio Slobodan Jovanović, umetnik iz Smedereva.

Album “Zemlja bez sna“ možete naći na svim relevantnim digitalnim platformama, a od jeseni biće dostupan i na CD-u.

Previous post

The Real McKenzies ponovo u Beogradu, 9. avgusta na Zappa barci, uz domaću podršku Cassidy’s Brewery

Next post

Doneta zvanična presuda: Prljavo kazalište više ne sme da se zove Prljavo kazalište

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.