Home»Muzika»Doneta zvanična presuda: Prljavo kazalište više ne sme da se zove Prljavo kazalište

Doneta zvanična presuda: Prljavo kazalište više ne sme da se zove Prljavo kazalište

6
Shares
Pinterest Google+

Prljavo kayali[te/Photo: press promo
Prljavo kazalište/Photo: press promo
Spor između Tihomira Fileša i Jasenka Houre oko prava na korišćenje naziva Prljavo kazalište, dobio je prvu zvaničnu sudsku odluku.

Iz advokatske kancelarije Kristine Delfin Kanceljak, zastupnika Tihomira Fileša, saznaje se da je Trgovački sud u Zagrebu doneo odluku o privremenoj zabrani korišćenja naziva Prljavo kazalište i srodnih imena Jasenku Houri i bendu u javnim nastupima.

ADVOKAT JASENKA HOURE: GRUPA SE NIJE RASPALA, BREND PRLJAVO KAZALIŠTE NIJE NIČIJA LIČNA SVOJINA…

Dakle, muzičari Jasenko Houra i Mladen Bodalec do okončanja sudskog spora više ne smeju da nastupaju pod imenom Prljavo kazalište.

“Nalaže se otkazivanje svih ugovorenih aktivnosti koje pružaju usluge muzičkih koncerata, muzičkih nastupa, produkcije zvučnih zapisa i snimanja muzike pod nazivom Prljavo kazalište i drugim sličnim nazivima”, navodi se u odluci Privrednog suda.

Ovakva privremena sudska mera samo je uvod u sudski proces oko prava na korišćenje imena poznate grupe – čije pravo i žig ima donedavni član grupe, menadžer i bubnjar Tihomir Fileš – ali sve dok se ovaj proces ne okonča sudskom presudom ili sporazumom strana u postupku, svako korišćenje imena na sceni podleže novčanim kaznama.

ŠTA JE SVE PRLJAVO U PRLJAVOM KAZALIŠTU? ČIŠĆENJE SE NASTAVLJA, PLJUŠTE SAOPŠTENJA I MEĐUSOBNE OPTUŽBE…

Jasenko Houra nije želeo da komentariše ovu odluku Privrednog suda, već je medije uputio na advokata Tonija Nogolicu.

– Ne bi bilo u redu da komentarišem postupke koji su još u toku, čućemo se kada sve bude završeno – rekao je kratko advokat.

Menadžer Prljavog kazališta Damir Ramljak -Tigar rekao je da će bend nastaviti sa nastupima, koji će ovog leta biti održani širom regiona.

Previous post

Posle pet godina diskografske pauze Tijan predstavio "Zemlju bez sna“

Next post

Njoj su se baš desile "čudnije stvari"... Kejt Buš zaradila više od 2 miliona dolara otkako se "Running Up That Hill" našla u "Stranger Things"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *