Home»Pulse»Puls grada»Umetničko traganje za srećom … Izložba “Klikeri” Vladana Sibinovića u galeriji KvArt BW od 4. do 16. jula

Umetničko traganje za srećom … Izložba “Klikeri” Vladana Sibinovića u galeriji KvArt BW od 4. do 16. jula

3
Shares
Pinterest Google+

Izložba “Klikeri” umetnika Vladana Sibinovića biće otvorena u ponedeljak,  4. jula, u 20 časova u izložbenom prostoru KvArt BW na drugom spratu Galerije. Posetioci će imati priliku da vide slike, printove i zidnu instalaciju inspirisanu pitanjima o dosezanju sreće.

“Klikeri” su četvrta po redu izložba kustoskog projekta “Perspektiva 22” koji predstavlja selekciju istoričarke umetnosti Ane Kršljanin i deo je godišnjeg izložbenog programa Galerije Štab.

– Fenomen sreće i traganje za njom kroz fizičko i duhovno putovanje ključna je okosnica koja objedinjuje najnoviju seriju radova “Klikeri”. Svaki rad predstavlja intimnu belešku proživljenog duhovnog iskustva koje je doprinelo spiritualnom razvoju autora i oplemenilo ga iskustveno. Usko povezan sa fenomenom sreće, prisutan je repetitivni motiv igre koja je na većini radova simbolično predstavljena klikerima. Oni su simbol sreće i bezbrižnosti kakvu smo osećali u detinjstvu – ističe Ana Kršljanin.

Izlođba Klikeri, vizual
Izlođba Klikeri, vizual

Vladan Sibinović je vizuelni umetnik čiji se kreativni opus manifestuje u sferama slikarstva i fotografije. Rođen je u Beogradu gde završava master studije na Fakultetu likovnih umetnosti, na kom je bio najbolji diplomirani student 2011. Imao je pet samostalnih i učestvovao je u velikom broju grupnih izložbi širom Evrope i SAD. Trenutno živi i radi kao nezavisni umetnik na relaciji Beograd –Njujork.

Izložbu “Klikeri” organizuju Galerija Štab i umetnička inicijativa KvArt BW. Izložba će biti otvorena do 16. jula 2022. godine, a radno vreme galerije KvArt BW je svakog dana od 11 do 19 časova. Ulaz na izložbu je slobodan.

Previous post

Jbg... Whitesnake otkazali celu turneju, ništa od koncerta u Beogradu!

Next post

Doooobro... a šta bi rekao Sten Li? U septembru stiže prvi gej Spajdermen

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.