Home»Film»Najlošija procena u istoriji domaćeg filma… Kako su i zašto Ljubiša Samardžić i Bogdan Diklić odbili uloge u “Ko to tamo peva”

Najlošija procena u istoriji domaćeg filma… Kako su i zašto Ljubiša Samardžić i Bogdan Diklić odbili uloge u “Ko to tamo peva”

3
Shares
Pinterest Google+
Ko to tamo peva/Pgoto: press promo
Ko to tamo peva/Pgoto: press promo

Kultni jugoslovenski film “Ko to tamo peva” premijeru je imao 30. juna 1980. godine. Priču o tragikomičnim nezgodama putnika u jednom dotrajalom autobusu koji iz provincije vozi prema Beogradu pogledale su generacije mladih i starih. Ali, malo ljudi zna da je u početku bilo planirano da film do publike dođe u drugačijoj verziji.

Reditelju Slobodanu Šijanu je pripala čast da režira ovo ostvarenje tek pošto je Goran Paskaljević odustao, i to kako bi se posvetio filmu “Zemaljski dani teku”.

ŠTA TO, USTVARI, SVIRA KLINAC PORED HARMONIKAŠA U LEGENDARNOJ SCENI IZ “KO TO TAMO PEVA”? I DA LI STE ZNALI DA ISTI INSTRUMENT KORISTE I PEPERSI…

Ono što je još posebno zanimljivo je činjenica da su uloge Miška i šlager pevača bile namenjene drugim glumcima.

– Ulogu Miška Krstića sam namenio Bogdanu Dikliću, ali njegovo tadašnje matično pozorište nije ga pustilo na snimanje, pa je morao da odbije. Zbog toga sam ulogu vozača ponudio Aleksandru Berčeku koji je odmah prihvatio – prisetio se Šijan. – Ulogu pevača šlagera sam u prvoj podeli namijenio Ljubiši Samardžiću, ali je on, iz meni nepoznatog razloga, odbio. Dragan Nikolić je prihvatio u posljednjem trenutku i odlično mu je legla.

MA, KO ĆE OVO DA GLEDA? TO SU SE PITALI GLUMCI KULTNOG FILMA… I JOŠ 27 ZANIMLJIVOSTI O “KO TO TAMO PEVA”

Čak se i on dvoumio oko uloge. Naime, njegova supruga Milena Dravić, nikada se nije mešala u izbor njegovih uloga, ali je ostalo upamćeno kao zanimljiv detalj da je uz njenu podršku prihvatio, ispostaviće se, svoju legendarnu ulogu u filmu “Ko to tamo peva”. Evo kako se ona prisetila te situacije:

– Ne znam tačno ni zašto ni kako, ali bio je nekako indisponiran u to vreme kad je dobio tekst pa ga je u prvom momentu odbio. Uzmem ja tekst, pa radi se o Dušku Kovačeviću… on ne omanjuje… I kad sam pročitala, kažem: “Dragane, javljaj se ekipi, uzmi ovu ulogu, vidjećeš, bi će ti važna“… A on je potom ubrzo na pravi način sagledao i svoju ulogu i kompletan scenario.

Podsetite se nekih od najboljih scena iz “Ko to tamo peva”:

Previous post

Kad mirna plovidba postane oluja... LP Duo u atmosferičnom "Mayday! Mayday! Mayday!" videu

Next post

Headliner na Arsenal festu (dan prvi): Buč Kesidi euforija, Nele i Stefan u rock&classic zamci, nikad jači Orgazam i čekanje Sunca uz Sunshine

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *