Home»Knjige»Vrteška na centrifugi… Branko Rosić objavio novi roman “Dolazak matadora”

Vrteška na centrifugi… Branko Rosić objavio novi roman “Dolazak matadora”

5
Shares
Pinterest Google+

Posle romana “A tako je dobro počelo“ i “Za sutra najavljuju konačno razvedravanje“ stiže nova knjiga novinara i pisca Branka Rosića – “Dolazak matadora“.

To je priča o dva muškarca koje je spojio poslovni interes, ali čije su sudbine različite. Jedan je, od silne gladi za uspehom, postao Raskoljnikov, a drugi je, kao borac protiv sistema, postao vođa društvene revolucije.

Maks je lepuškasti glumac od tridesetak godina, u senci očeve grandiozne glumačke karijere. On ima glumačkih ambicija, pa prihvata predlog marketinškog maga Gavrana da glumi u dečjoj novogodišnjoj predstavi. Tako Maks upoznaje Višnju Mastilović koja će mu ponuditi da bude glavni junak u internacionalnoj prevari.

HL INTERVJU – BRANKO ROSIĆ, NOVINAR, PISAC I PANKER: DANAŠNJA MUZIKA JE OSTALA BEZ ONOGA MEĐU NOGAMA

Paralelno sa njegovom pričom pratimo Gavranovo otpadništvo od sistema, odlazak iz kompanije, iz zemlje i lansiranje jedne žene u ulogu Jovanke Orleanke 21. veka. Njih dvojica će se sresti nekoliko meseci kasnije nakon što im sudbina vratolomno podeli karte…

– Novi roman sam pisao u doba lokdauna, tokom pandemije virusa korona, kada sam, možda, imao najizraženiju maštu. Želeo da sjedinim i triler, i dramu, i ljubavnu priču, i zločin, i prevaru, i strast, i društvenu revoluciju… Trudio sam se da sve to objedinim u ovom romanu pazeći na dve stvari: da bude dovoljno literarno za one koji uživaju u romanima, ali i da bude dovoljno filmično, jer će moja prethodna knjiga ’Za sutra najavljuju konačno razvedravanje’ dobiti televizijsko-filmsku adaptaciju, pa nisam želeo da izneverim novom knjigom. Zato i ovaj roman, da citiram jednu od prvih čitateljki, vozi od prve stranice u petoj brzini, ili, što reče druga, ovo je vrteška na programu centrifuge – izjavio je povodom objavljivanja  nove knjige Branko Rosić.

Dolazak matadora/ Photo: Promo (Laguna)
Dolazak matadora/ Photo: Promo (Laguna)
Previous post

Kristijan Bejl; Da ponovo budem Betmen? Da, ali pod jednim uslovom...

Next post

"The Rainbow“... Neodoljivi soul singl PetraZ

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *