Home»Muzika»Homeland»“The Rainbow“… Neodoljivi soul singl PetraZ

“The Rainbow“… Neodoljivi soul singl PetraZ

4
Shares
Pinterest Google+
PetarZ/ Photo: Promo (Mascom)
PetarZ/ Photo: Promo (Mascom)

Kantautor PetarZ objavio je novi video singl pod nazivom “The Rainbow“. Nova pesma ujedno najavljuje i Petrov svoj drugi studijski album “Tête-à-tête“ koji će biti objavljen na jesen 2022. (Mascom).

Na albumu će se naći 12 pesama pretežno žanrovske soul i funk orijentacije. PetarZ će prvi put na izdanju predstaviti i saradnje sa eminentnim muzičarima: Vasil Hadžimanov, Max Kochetov, Marko Louis, Milena Jančurić i dugogodišnji perkusionista Stingovog benda Rhani Krija.

“TÊTE-À-TÊTE” SA PETROM ZORKIĆEM U UK PAROBROD

 – Većinu pesama sa predstojećeg albuma “Tête-à-tête“ sam snimio za vreme pandemijskog zaključavanja. Imao sam dosta vremena da ih razradim i uobličim, a sada sa bendom pripremam nastupe i snimam spotove za neke pesme. Prvi singl zove se “The Rainbow“. To je jedna brza pesma u starom soul maniru koja govori o prirodi, balansu, razumevanju i o većini onih stvari koje su odavno na margini čovekovog interesovanja. Moj prijatelj i saradnik Marko Louis me je pozvao da mu otvorim koncert 30. juna u Silosima, u Beogradu, tako da ću je tada premijerno izvesti sa bendom pred beogradskom publikom – izjavio je PetarZ .

Miks celokupnog albuma potpisuje Petrov saradnik, gitarista Lazar Arsović, za mastering je zaslužan Marko Perić, a režiju i kameru za spot potpisuje Dragan Jereminov.

Pored albuma koji je u proteklih godinu i po dana snimao sa saradnicima, Zorkić je izlagao svoje crteže na samostalnim i kolektivnim izložbama u Beogradu i Londonu, a većina crteža je nastala kao Petrova priprema za vizuelni identitet albuma.

Petar Zorkić/ Photo: AleX
Petar Zorkić/ Photo: AleX
Previous post

Vrteška na centrifugi... Branko Rosić objavio novi roman "Dolazak matadora"

Next post

Poznata imena regionalne scene od 30. juna do 2. jula na Banjalučkim danima muzike

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *