Home»Muzika»Homeland»Šta će se desiti kada svet proguta digitalizovani plamen… Laplander objavio singl i spot “Agni”

Šta će se desiti kada svet proguta digitalizovani plamen… Laplander objavio singl i spot “Agni”

3
Shares
Pinterest Google+
Laplabder - Agni, cover
Laplabder – Agni, cover

Elektro-rok duo Laplander objavio je svoj četvrti singl pod nazivom “Agni”, duhovnu molitvu koja predstavlja savremeni nastavak grčkog hrišćanskog pojanja.

Njihov izraz semplova i oštrih melodija, nagovešten prethodnim singlom, prati i ovu pesmu uz razigranu bas liniju Dubaka.

Laplander ovog puta bez ustručavanja obrađuje arhaične mitove i spaja prolaznost sa nasleđem.

U spotu se prepliću internet brutalizam sa staroslovenskom ikonografijom. Ulogu prečiste device tumači Maja Nikolić (MAYACONDA p.r.j.c.t.), i  ransformacija njenog lika je glavna tematika videa. Kamerom je upravljala Olga Markalova, a za režiju i šminku je zaslužna Dunja Maksimović.

U POTRAZI ZA UNUTRAŠNJIM MIROM… NIKO NIKOLIĆ OBJAVIO NOVI SINGL I SPOT ZA PESMU “VETRUŠKA”

“U kratkim crtama, Laplander je najbolji bend na neo-Balkanu. To je muzička polimerizacija staroslovenskih tradicija sa još neotkrivenim zvucima interneta. Ovaj super duo čine dva izvođača (Azza i Kapale i Niko Nikolić), a za koji mesec može se očekivati celokupan album ispraćen živim nastupima.

Kada svet proguta digitalizovani plamen, svi fanovi Laplandera će stati pod jedno drvo. Oni su pisani testament koji potvrđuje – da, Srbi jesu najstariji narod. Pesme Laplandera nas vraćaju u iskonsku čorbu kada su univerzumom plutali Alfasrbijanci, koji su iz naših reptilskih mozgova izvlačili želju za osvajanjem, opstankom i proširenjem laplanderske rase”, piše u medijskom saopštenju Laplandera.

Pogledajte spot za “Agni”:

Previous post

Organizatori otklonili sve nedoumice: Koverdejl i Whitesnake dolaze na Taš 6. jula

Next post

Gospodari buke... Koncert Rammsteina čuo se na 25 kilometara od mesta održavanja

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *