Home»Muzika»Rush to Relax novim singlom najavljuje “Misli”

Rush to Relax novim singlom najavljuje “Misli”

4
Shares
Pinterest Google+
Rush to Relax/ Foto: Leo Vidmar
Rush to Relax/ Foto: Leo Vidmar

Tri godine od objavljivanja istoimenog debitantskog albuma, Rush to Relax vraća se s novim izdanjem koje donosi najraznovrsniji izbor pesama ovog DIY rokenrol projekta do sada.

Damjan Manevski, makedonski muzičar koji živi i stvara u Ljubljani (Damjan je član grupa Lelee i Molokai), na novoj ploči nastavlja svoj prirodni razvoj kao muzičara, a još više kao tekstopisca potpuno u duhu dobro poznate makedonske muzičke tradicije.

Pesma pod nazivom “Pesni vo meani” je prvi singl sa predstojećeg albuma “Misli”.

Inspiracija za pesmu došla je posle nekoliko porodičnih proslava prošlog leta i intenzivnih emocija koje buknu u takvim trenucima. Jasno je da se ovakve posebne prilike često pretvore u velike fešte na kojima svi totalno polude – osećaj kakav retko viđamo na indie koncertima.

Rush to Relax/ Foto: Neža Bukovec
Rush to Relax/ Foto: Neža Bukovec

Na pesmi čujemo prepoznatljive Damjanove gitare koje neprestano pružaju tople i isprepletene melodije. A pesma ne bi imala svoju mehandžisku magiju bez doprinosa bliskog saradnika Nejca Čulka na bubnjevima, perkusijama i sintisajzerima. Kuriozitet je gostovanje Damjanovog oca Zorana Manevskog na violini, a to pesmi daje poseban šarm.

Singl “Pesni vo meani” snimljen je tokom prošle zime. Za snimanje i miks bio je zadužen Jan Cizej, dok je mastering uradio Mikey Young.

Pesma će se naći na albumu “Misli” koji izlazi poslednjeg dana avgusta digitalno i do kraja godine na vinilu u zajedničkoj akciji Look Back and Laugh iz Ljubljane, Pop Depresije i Hidden Bay Records iz Tuluza.

Previous post

Zvezda serija "Urgentni centar" i "Neš Brižis" pronađena mrtva... Udavila se u reci u kojoj je redovno plivala

Next post

Koikoi i Crno dete stižu 2. jula u Niš

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *